На зміцнення оборони України уряд виділив понад 30 млрд грн

1001 0
Кошти скерують на виплату зарплат військовим, родичам загиблих, ремонт і модернізацію техніки та потреби МВС.

Кабінет Міністрів України 19 квітня ухвалив рішення про збільшення фінансування Міністерства оборони на 16 мільярдів гривень. Кошти підуть на виплату зарплат військовим та родичам загиблих, а також ремонт і модернізацію техніки. Про це повідомляє пресслужба уряду.

Читайте також: Як керувати грошима у час війни. Короткі поради

Крім того, Кабмін збільшив фінансування Міністерства внутрішніх справ на 17 мільярдів гривень. Йдеться про роботу Державної прикордонної служби, Національної гвардії та Національної поліції, чиї працівники також обороняють країну від окупантів з РФ.

За день до вторгнення Росії в Україну, 23 лютого, Верховна Рада проголосувала за виділення додаткових 23 мільярдів гривень на сферу оборони. З цієї суми 16 мільярдів гривень пішли на фінансування ЗСУ, а ще 6 мільярдів гривень на потреби МВС.

Нагадаємо, що українським захисникам і захисницям, які отримали поранення в бою чи потрапили в полон, також виплачуватимуть по 100 тис. гривень.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!