НАБУ оголосило в розшук ексголову Нацбанку Кирила Шевченка

1216 0
Шевченка і двох чиновників підозрюють у розкрадані понад 200 млн грн.
Фото: thepage.ua

Фото: thepage.ua

Національне антикорупційне бюро оголосило в розшук трьох посадовців «Укргазбанку», причетних до розкрадання понад 200 млн грн, серед яких – ексголова Нацбанку Кирило Шевченко.

Джерело: НАБУ

«Національне антикорупційне бюро України розшукує підозрюваних у кримінальному провадженні № 52019000000000143 від 20.02.2019 за фактами вчинення службовими особами АБ «Укргазбанк», у складі організованої групи, розтрати коштів цього банку, шляхом зловживання службовим становищем, та службового підроблення», – йдеться в повідомленнію

У Бюро додали, що оголосили в розшук ексголову правління «Укргазбанку», одного із заступників «Укргазбанку» та заступника директора департаменту по роботі з корпоративними віп-клієнтами цієї держустанови.

Нагадаємо,  4 жовтня голова Національного банку Кирило Шевченко подав на розгляд президенту України заяву про відставку. Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про підозру у протизаконних діях голові Національного банку Кирилу Шевченку у період його керівництва «Укргазбанком». САП та НАБУ викрили протиправну діяльність службових осіб державного АБ «Укргазбанк», що призвела до збитків в сумі понад 206 млн гривень.

Антоніна Костик

_____________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!