НАБУ підозрює Дубневичів у поданні неправдивих даних у своїх деклараціях

2316 0
Також слідство встановило, що депутати у 2016-17 році витратили більше коштів, ніж отримали доходів.
Фото: informator.news

Фото: informator.news

Національне антикорупційне бюро розслідує справу про можливе недостовірне декларування і незаконне збагачення нардепів від БПП Богдана і Ярослава Дубневичів. Про це повідомляє «Судовий репортер» з посиланням на ухвали Солом’янського суду Києва.

Слідчі НАБУ вважають, що у деклараціях братів-нардепів за 2015-2017 роки внесені завідомо неправдиві відомості про суми коштів, походження яких не підтверджено, а їх розмір у чотири рази більший за вказаний офіційний дохід братів Дубневичів та членів їхніх сімей за період від 1999 до 2015 року.

Читайте також: Фірми Дубневичів підозрюють у розкраданні газу на 1,4 млрд грн

Також НАБУ підозрює народних депутатів у недекларуванні нерухомого майна, корпоративних прав і доходів у формі дивідендів та від здачі майна у лізинг.

Встановлено, що Дубневичі та члени їх роди, у період 2016–17 років витратили більше, ніж офіційно заробили, а це може свідчити про набуття ними у власність активів у значному розмірі, законність набуття яких не підтверджено доказами.

15 серпня суд дав детективам тимчасовий доступ до реєстраційних справ компаній Дубневичів.

Нагадаємо, 3 серпня суд арештував дві ТЕЦ на Львівщині, які належать Дубневичам. Це відбулось в рамках кримінального провадження щодо чотирьох службових осіб ТОВ «Енергія-Новий Розділ», ТОВ «Енергія-Новояворівськ» та ТОВ «Енергія», за підозрою у заволодінні понад 300 млн куб. м природного газу НАК «Нафтогаз України» на суму понад 1,4 млрд грн.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!