НАБУ завершило розслідування проти Ярослава Дубневича. Деталі справи

2043 0
Його звинувачують у розкраданні 93,28 млн грн при закупівлях «Укрзалізниці».
Фото: dsnews.ua

Фото: dsnews.ua

НАБУ і САП завершили розслідування за підозрою народного депутата Ярослава Дубневича у заволодінні 93,28 млн грн «Укрзалізниці». Про це повідомляють у НАБУ.

Читайте також: Досудове слідство у справі Андрія Садового продовжили до 21 травня

21 квітня стороні захисту відкрили матеріали слідства для ознайомлення. Зокрема слідство вважає, що нардеп разом ще з вісьмома особами організував схему, в результаті якої Філія «Центр забезпечення виробництва» ПАТ «Укрзалізниця» впродовж грудня 2015 – березня 2017 років закуповувала стрілочну продукцію за суттєво завищеними цінами.

Виробником цієї продукції в Україні є лише одне підприємство – ПАТ «Дніпропетровський стрілочний завод». Однак «Укрзалізниця» не придбала її напряму, а скористалася послугами двох ланок посередників (ТОВ «Арго», «Корпорація КРТ»), однією з яких виявилась компанія, бенефіціарним власником якої був Ярослав Дубневич.

Вартість продукції зростала на кожному етапі посередництва: «Дніпропетровський стрілочний завод» продав продукцію «Корпорації КРТ» за 525,9 млн грн, «Корпорація КРТ» продала її компанії «АРГО» за 631,4 млн грн (+20%), а «АРГО» перепродала «Укрзалізниці» за 637,9 млн грн (+1%). Насправді ж продукція була доставлена «Укрзалізниці» безпосередньо від заводу-виробника.

У результаті таких дій, філії «ЦЗВ» ПАТ «Укрзалізниця» завдали 93,28 млн грн збитків. Слідство з’ясувало, що незаконно отримані кошти учасники корупційної схеми розподілили між собою. Розслідування наведених фактів детективи Національного бюро розпочали у травні 2016 року.

Після завершення ознайомлення з матеріалами справи, її скерують до Вищого антикорупційного суду, який визначить ступінь винуватості та призначить міру покарання за вчинений корупційний злочин.

Читайте також: Суд наклав арешт на знайдені під час обшуку гроші Ярослава Дубневича

Нагадаємо, 7 листопада торік апеляційна палата ВАКС скасувала ухвалу суду першої інстанції та постановила нову, що визначила нардепу запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 2 місяці з альтернативою 90 млн гривень застави. Після внесення застави, на підозрюваного поклали низку процесуальних обов'язків. Запобіжний захід триває до 29 квітня.

Ярослав Дубневич пройшов у Раду 9-го скликання на мажоритарному 120-му окрузі на Львівщині, що охоплює Городоцький, Мостиський і частину Самбірського районів. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!