Начальник української розвідки назвав два варіанти закінчення війни росії проти України

4725 0
Війна може закінчитися розпадом російської федерації або зміною її керівництва.
Фото: DefenceIntelligenceofUkraine

Фото: DefenceIntelligenceofUkraine

Начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов вважає, що війна росії проти України може завершитися двома шляхами. Це розпад російської федерації або зміна її керівництва. Про це він повідомив у інтерв’ю НВ.

Читайте також: «Для нього покласти мільйон людей – не проблема». Психолог про те, чи знає путін реальну картину війни

«Усього є два варіанти, як вона (війна – ред.) може закінчитися. Перший — розділення росії на три і більше частини. І другий — відносне збереження територіальної цілісності рф при зміні керівництва країни. В останньому випадку новий керівник скаже, що рф ні при чому в усіх цих процесах, це був хворий диктатор, а країна тут ні до чого. У цьому випадку росія віддасть усі окуповані нею території — від островів Японії до Кенігсберга [нинішній Калінінград], який належить Німеччині», – вважає Буданов.

З його слів, більшість російського військово-політичного керівництва знає про ці варіанти, відтак, використовує багато спроб діалогу з Заходом, попри нинішню офіційну риторику росії. А неофіційна риторика така, що керівництво рф боїться втратити статки, воно також розуміє, чим невдовзі все може закінчитися.

Начальник ГУР МО додав, що українцям не треба хвилюватися, бо Україна переможе.

Читайте також: «У Бога закінчилося терпіння». Психолог про «затяжну» війну і як вона змінить українців

На питання, чи може ця війна закінчитися, а путін залишиться живим, Кирило Буданов каже, що шлях для відступу – це одна зі стратегій, проте у цій війні це майже нереально.

«Залишити йому шлях для відступу — це одна зі стратегій, проте це майже нереально. Він військовий злочинець для всього світу. Це його кінець, він сам себе загнав у глухий кут», – додає начальник розвідки.

Він також зауважив, що був і завжди є шанс на застосування тактичної ядерної зброї. Використання стратегічної ядерної зброї немає сенсу, оскільки Україна та рф близько одна від одної. Натомість застосування тактичної ядерної зброї, зі слів Буданова, пришвидшить кінець росії.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!