Над Львовом пролетів російський літак. Омелян пояснив, хто дав дозвіл

11432 1
Фото: tripadvisor

Фото: tripadvisor

Учора, 7 серпня, близько 15:00 літак російської авіакомпанії «S7 Airlines» влетів у повітряний простір України, що заборонено ще від листопада 2015 року. Про факт порушення стало відомо із спільноти Авіатрафік.

Російський літак прямував з Італії до Москви, в Україні він пролетів над Львовом і Луцьком, а потім увійшов в повітряний простір Білорусі.

Читайте також: На чому літають львів'яни: найстаріші та наймолодші літаки українських авіакомпаній

Міністр інфраструктури Володимир Омелян каже, що російський літак мав відповідний дозвіл від «Украероцентру», пише Львівський портал. Причина надання дозволу – грозовий фронт.

«Рада з безпеки польотів Державіаслужби від 2 грудня 2015 року вирішила, що у випадках обходу небезпечних явищ погоди (якщо обхід без входу до повітряного простору України може призвести до аварійної ситуації), усім повітряним суднам, включно із зареєстрованими в Росії, може бути дозволено вхід до повітряного простору України згідно із законодавчими й нормативно-правовими актами України у галузі авіації та сфері використання повітряного простору, із дотриманням стандартів та рекомендованої практики ICAO», – говорить Володимир Омелян.

За його словами, свої дії капітан літака авіакомпанії «S7 Airlines» погодив із диспетчером Львівського районного диспетчерського центру та «Украероцентром».

Читайте також: Де на Львівщині не можна літати дронам. Мапа

«7 серпня 2019 року о 17:58 (за київським часом) диспетчер Львівського РДЦ запитав дозвіл у провідного інженера Украероцентру на вхід Boeing-733 REG -VQBMG (ак «Глобус» Російська Федерація) у зв’язку з необхідністю обходу небезпечних явищ погоди. Дозвіл було надано та у 18:02 зазначене пасажирське судно зайшло до повітряного простору України та вийшло з повітряного простору України о 18:33», – додає Володимир Омелян.

Нагадаємо, український повітряний простір закритий для російських літаків від 26 листопада 2015 року через окупацію Криму та уникнення можливих провокацій з боку Росії. Українські ж літаки не можуть літати над Росією від серпня 2014 року.


Читайте також:
9 Серпня, 2019 00:30
Окк Омелян -- продажне [***]!
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!