Політична реклама

Надмірне вживання яєць спричиняє хвороби шлунку

4535 0
Щоденне вживання яєць може нашкодити системі травленні, викликати алергію та харчову непереносимість.

Про це пише Правда.Життя цитуючи ЛігаБізнсІнформ

Так, за словами директора медичного центру "Здорове харчування" при Українському НДУ харчування Олександра Мартинчука, холестерин, що міститься в яйцях не спричиняє шкідливого впливу на організм.

"Розумна кількість даної речовини (холестерина) має потрапляти до організму з їжею. Потенційна шкода холестерину, локалізованого у курячому жовтку, нейтралізується тим же лецитином та рядом мікроелементів, що містяться там та беруть участь у ліпідному (жировому) обміні. Виходячи з цього, на сьогоднішній день рекомендується використовувати від 4-ох до 6-и яєць на тиждень", - каже спеціаліст.

Мартинчук уточнив, що дітям у віці до одного року яйця їсти не можна, а всім іншим рекомендується вживати не більше одного яйця на тиждень. 

"Це пов'язано з тим, що в цьому віці ще відбувається дозрівання і становлення різних систем організму і слід дати час на адаптацію організму дитини до даного продукту. Якщо при цьому відзначаються алергії, то використання яєць слід припинити. Яйця дітям слід давати тільки в відвареному вигляді ", - пояснив він.

Спортсменам, які бажають наростити м'язову масу без застосування хімдобавок, дозволяється включити в раціон до 7 яєць на тиждень на постійній основі. "Більша кількість не рекомендується, оскільки можливе перевантаження ферментних систем. Також зростає ризик появи будь-яких алергічних реакцій", - підкреслив Мартинчук.

Яйцеманам, які їдять по 2 і більше яєць на день, медик порадив відмовитися від своєї звички. 

"Для перетравлення будь-якого продукту організм використовує певні групи ферментів. Таким чином, ви можете перевантажити один із ланцюжків свого травного апарату і спровокувати розвиток харчової непереносимості", - резюмував він.

 
 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!