Надзвичайна ситуація у Львові та лоббісти надзвичайного стану в Україні. Головне за ніч і минулу добу

7054 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Главком

Фото: Главком

Надзвичайний стан. У владі активно обговорюється уже не введення режиму надзвичайної ситуації, а надзвичайний стан. На ньому наполягають міністри охорони здоров’я Ілля Ємець та внутрішніх справ  Арсен Аваков. Пишуть, що для Ємця це питання принципове і він навіть мав намір через це піти у відставку.

Очікується, що законопроєкти пов’язані з надзвичайним станом, будуть розглянуті на позачерговій сесії  Верховної Ради, яка попередньо планується у цей четвер. Прем’єр Денис Шмигаль раніше анонсував, що право запровадження такого стану можуть законодавчо передати президенту Зеленському. За даними медіа, поки що він ніби вагається.

Чи дасть надзвичайний стан очікувані результати – тут

Коронавірус – Львів – Україна. А у Львові та області з 00:00 24 березня вводять режим надзвичайної ситуації. Що він передбачає та як вплине на життя львів'ян, читайте у роз'ясненні від Tvoemisto.tv.

В інфекційній лікарні Львова плюс 7 нових пацієнтів з підозрою на коронавірус. Зараз на лікуванні перебувають 40 пацієнтів. На самоізоляції – 39. У двох осіб  підтверджено COVID-19.

Учора, близько 21:30, до Львова прибула гуманітарна допомога з Китаю. Її перевантажили та відвезли на склад нацгвардійці, нині все мають розподілити між медзакладами. Попередньо у цьому вантажі мають бути так довго очікувані тест-системи.

А в Україні попередньо плюс 10 хворих на коронавірус. За словами головного санітарного лікаря України Віктора Ляшка, офіційно підтверджено їх буде нині, після дев’ятої години ранку. Зараз цифра – 73 особи.

МВФ та допомога ЗСУ. Україна протягом наступного тижня-двох очікує на позитивне рішення щодо виділення коштів Міжнародного валютного фонду. В Офісі президента запевняють, що за цей час готові фіналізувати  (тобто виконати) усі попередні вимоги МВФ. Домовляються про збільшення удвічі суми допомоги, гроші мають піти у держбюджет на медицину та соціальну сферу.

Нагадаємо, раніше основною перешкодою для отримання допомоги від МВФ був так званий закон про банки, в якому мало б бути прописано – не повернення олігарху Ігорю Коломойському «ПриватБанку».

Євроатлантичний координаційний центр реагування на природні лиха та катастрофи (EADRCC) повідомив про запит щодо міжнародної допомоги від Збройних сил України. Зазначається, що вона потрібна для запобігання розповсюдженню вірусу у військових підрозділах.

Що далі? Прем’єр Денис Шмигаль заявив, що за останні тижні в Україну в’їхало майже 2 тисячі людей, які повернулися з Європи та з усього світу, тому ситуація з коронавірусом може різко змінитися.

«Найближчі два тижні ситуація може змінюватись але ми сьогодні робимо всі заходи для того, щоб максимально це обмежити», – заявив він.

Разом з тим, в Офісі президента озвучили дату виходу України з карантину (надзвичайної ситуації/стану) – попередньо, уже в травні Україна зможе повернутися до нормального життя.

Це буде не простий місяць сидження у квартирі та читання зведень МОЗу про ситуацію з коронавірусом. Проведіть цей місяць з користю – удосконалюйте свою іноземну мову, навчіться новим компетенціям, врешті-решт, прочитайте книжку. Бережіть сім'ї, друзів, себе  хворі Ви точно їм не допоможете. Гарного Вам дня!

Читайте новини Львова на Tvoemisto.tv

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!