Надзвичайний режим роботи в Україні через Covid-19 та репресії в Білорусі. Головне за ніч і минулу добу

2511 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Darya Tryfanava  FOR UNSPLASH

Фото: Darya Tryfanava FOR UNSPLASH

Covid-19 – Головне. 8 серпня Кабмін переходить на надзвичайний режим роботи: декілька разів на тиждень будуть проводитись засідання комісії ТЕБ та НС для посилення контролю над епідемічною ситуацією в країні. Нині планується провести позачергове засідання уряду, де мають бути розглянуті питання погіршення ситуації з епідемією в різних регіонах країни.

Читайте також: Готель «Дністер» у Львові дозволили продати росіянам

Держкомісія з ТЕБ і НС вирішила змінити показники, які будуть враховувати при поділу України на чотири зони за рівнем поширення Covid-19. Зокрема, до уваги братимуть кількість активних хворих на коронавірус за останні сім днів, аби аналізувати, ситуація покращилась чи погіршилась. Крім цього, кількість обов’язкових тестувань збільшили до 32 на 100 тисяч населення замість 24. Інші критерії залишили без змін, зокрема, завантаженість ліжок не більше 50%, коефіцієнт випадків інфікування – не більше 11%.

Оновлені критерії має затвердити уряд у понеділок, 10 серпня. Наступного дня державна комісія з питань ТЕБ і НС знову засідатиме, аби оновити поділ на зони за новими показниками. Втім уже від нині «червоні» Тернопіль та Луцьк переведуть до жовтої та помаранчевої зон відповідно. Решта регіонів залишилися у тих же зонах, що й тиждень тому. Львів, зокрема, у помаранчевій.

Кабмін може дозволити міжміське пасажирське сполучення із містами «червоної зони». Міністр охорони здоров’я Степанов зазначив, що уряд може піти на це, якщо місцева влада проконтролює дотримання карантинних обмежень.

Україна не увійшла до оновленого списку країн, громадянам яких дозволяють в’їхати в країни Європейського Союзу під час пандемії.

Коронавірус – Львів – Київ. На Львівщині учора Covid-19 зафіксували у 152 осіб (197 – напередодні). Разом 10 572. Одужало – 2 822 (плюс 87), померло – 294 (11 – за добу).

Читайте також: Чому в Україні різко зростає кількість нових хворих на Covid-19. Пояснення епідеміолога

Лабораторні центри провели 1 415 ПЛР-тести. Залишок проб у холодильнику становить 1 745.

В Україні Covid-19 виявлено у рекордних 1 453 осіб, з них 103 дитини і 93 медичних працівники (1 318 за попередню добу). Загальна кількість 78 261 пацієнтів. Одужало – 43 055 (плюс 531), померло – 1 852 особи (плюс 33).

Перелік антилідерів не змінився: Львівщина – 10 572 (деталі – дивися вище), далі Київ – 9 178 осіб (плюс 186), Рівненська – 6 638 (плюс 100 осіб) та Чернівецька – 6 447 (плюс 64) області.

Щодо кількості за добу, то у Києві зафіксовано 186 нових випадків Covid-19, в Одеській – 156, у Львівській – 152, у Харківській – 146, в Івано-Франківській – 131, у Рівненській областях – 100 випадків.

Летальних випадків найбільше у Львівській області – 11. На Закарпатті померли 4 людини, в яких виявили коронавірус, в Одеській області – 3, в Рівненській, Чернівецькій, Івано-Франківській, Харківській, Кіровоградській – по 2, на Волині, Тернопільщині, Вінниччині, у Миколаївській та Сумській областях – по 1.

Сервісний центр МВС №4641, розташований у Львові, закрили на карантин через виявлення Covid-19 у співробітників. Також з тієї ж самої причини не працює і сервісний центр МВС у Новояворівську.

Трансплантація у Львові. У Львівській клінічній лікарні швидкої медичної допомоги вперше в Україні зробили трансплантацію підшлункової залози ввечері 6 серпня. «В нашій країні практично вночі була вперше зроблена трансплантація підшлункової залози. Взагалі зробили три операції: пересадку серця, пересадку нирки. І третя операція – людині зробили пересадку нирки та підшлункової залози», – розповів Степанов.

Читайте також: Друге життя. Як у Львові стати в чергу на трансплантацію і коли запрацює

Зеленський – Кравчук – Коломойський. Зеленський пояснив, що призначив першого президента України Кравчука представником України у ТКГ щодо Донбасу, бо «він має авторитет в усій країні».

Коментуючи призначення одного з керівників МВС уряду Азарова Татарова заступником глави Офісу президента він заявив, що «деякі люди побігли разом з Януковичем, а, в принципі, багато людей залишилося нормальних, які не зрадили Україну».

Мін’юст США вимагає конфіскувати у олігарха Коломойського офісну вежу в Луїсвіллі і офісний парк в Далласі, які придбали за гроші, незаконно привласнені у ПриватБанку. Загальна вартість будівель становить близько 70 мільйонів доларів.

Бойовики РФ – Вибори в Білорусі. Президенти Білорусі і Росії – Лукашенко і Путін обговорили по телефону ситуацію із затриманими бойовиками «Вагнера». «Висловлена ​​впевненість, що ситуація, яка виникла, буде врегульована в дусі взаєморозуміння, характерного для співпраці двох країн».

Ситуація з російськими бойовиками ПВК Вагнера, затриманими в Білорусі, спровокована з третьої країни, щоб ускладнити відносини Москви і Мінська, заявив посол РФ в Білорусі Мезенцев.

У Мінську на організоване владою свято прийшли численні прихильники суперниці Лукашенка на виборах президента Білорусі Тихановської, влаштували флешмоб з стрічками і включили пісню Віктора Цоя «Перемен». Діджеїв заходу затримали, пізніше стало відомо, що їх заарештували на 10 діб.

Читайте також: Болгарія прийматиме українських туристів до кінця літа

Читайте також: Єгипет вимагатиме ПЛР-тест від туристів, що приїжджатимуть не в курортні міста

Велосипедисти влаштували пробіг в Мінську увечері 7 серпня, назвавши його велопробігом солідарності. Все закінчилося жорсткими затриманнями і автозаками. Одній дівчині зламали руку.

Двох українських журналістів «Настоящего времени», яких затримали напередодні в Мінську, депортували з Білорусі на батьківщину. Журналістам «вліпили заборону на в’їзд» терміном у 10 років.

Гарного Вам дня!

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!