Нафтогаз назвав розцінки на газ своїх клієнтів

4227 0
Газзбутові компанії, що працюють із населенням, можуть укласти річний контракт на постачання газу зі щомісячним формульним визначенням ціни.
ілюстративне фото: 24 канал

ілюстративне фото: 24 канал

Із 1 серпня в Україні запрацював ринок газу, тож споживачі тепер можуть самі обирати того постачальника, в якого ціна більш вигідна.

Читайте також: У Міненерго планують підняти норму споживання газу

Зі стартом роздрібного ринку природного газу єдиної ціни на газ не буде. Кожен постачальник сам визначатиме, за якою ціною продавати газ своїм клієнтам. Нафтогаз, що раніше був монополістом на ринку, назвав ціни для своїх споживачів.

Наразі доступний тарифний план «Місячний», за яким ціна газу оприлюднюється на початку кожного місяця поставки. Зокрема, у серпні 2020 року ціна газу за цим тарифом становить 3,24 грн/куб. м (з ПДВ, без вартості доставки (розподілу).

У середині серпня 2020 року ГК Нафтогаз України запропонує тариф «Річний» з фіксованою ціною на рівні 4,73 грн/куб. м (з ПДВ, без вартості доставки (розподілу).

Крупні компанії можуть придбати газ через біржові торги або за прямою угодою з ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз Трейдинг». Газзбутові компанії, що працюють із населенням, можуть укласти річний контракт на постачання газу зі щомісячним формульним визначенням ціни.

Читайте також: Українці можуть відключитись від центрального опалення. Як це зробити

Нагадаємо, що населення й надалі купуватиме газ за формулою «хаб + доставка». Тобто Кабмін відмовився від гарантованої ціни на газ та прив’язав її до вартості на нідерландському газовому хабі TTF. Цю формулу називають «Амстердам +».

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!