Ракетна небезпека та наліт російської авіації з Білорусі. Як минула доба на Львівщині

19787 0
За минулу добу сирена в області лунала кілька разів.
Фото: Факти

Фото: Факти

Повітряна тривога. За минулу добу – з 9 ранку 29 березня до 9 ранку 30 березня – сирена сповіщала про повітряну тривогу чотири рази. У першому та останньому випадках був наліт стратегічної авіації Росії з території Білорусі. Під час другої повітряної тривоги – ракетна небезпека. У третьому випадку попереджали про наліт стратегічної авіації Росії з акваторії Чорного моря. Про це повідомив голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.

Читайте також: «Недооцінювати загрозу білоруського удару не варто», – Остап Кривдик

Розселення переселенців. На Львівщині розселили ще понад 4 тисячі людей з регіонів, де тривають бойові дії. Від початку повномасштабного вторгнення, за офіційними даними, в області прийняли і надали прихисток 262 тисячам людей. Також значна частина вимушених переселенців поселилась самостійно.

Якщо маєте можливість прийняти наших співвітчизників, які вимушені покидати домівки через вибухи та обстріли, зголошуйтесь на офіційному державному ресурсі «Прихисток» за посиланням. За прихисток внутрішньо переміщених осіб ви можете отримати компенсацію.

Перехід через кордон. Кордон через пункти пропуску у Львівській області перетнули понад 16 тисяч людей. Від 24 лютого через переходи у нашій області за кордон виїхали 1 мільйон 324 тисячі людей.

Читайте також: Ворог вночі завдав три ракетні удари по Хмельницькому

Підозрілі звернення. Поліція Львівщини опрацювала 1520 звернень щодо підозрілих осіб, автівок чи об’єктів.

Нагадаємо, що після перемовин, які відбулися 29 березня, російська делегація прийняла рішення «суттєво скоротити бойові дії в чернігівському та київському напрямках». Також у межах перемовин українська делегація запропонувала створити систему гарантій безпеки для України. Ключова вимога до договору – чіткі гарантії безпеки України, які мають бути аналогічні 5 статті НАТО. Серед гарантів бачать країни Ради безпеки ООН, США, Францію, Туреччину, Німеччину, Канаду, Італію, Польщу, Ізраїль.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!