«Нам потрібні протиповітряні NASAMS і протитанкові Spike», – Зеленський до Нідерландів

1661 0
Зеленський наголосив, що для багатьох війна в Україні стає рутиною, але не для тих, чиє життя під загрозою щохвилини
Фото: ОП

Фото: ОП

Президент України Володимир Зеленський виступив у парламенті Нідерландів. Він закликав зупинити Росію і захистити свободу України.

Читайте також: «Україна ніби у «сірій зоні». Зеленський просить у НАТО 1% літаків і танків

Він наголосив, що «Стінгери» і «Панцерфаусти» дають змогу триматися, боротися, але це не зброя перемоги.

«Нам конче потрібна така зброя, з якою можна зробити безпечним наше небо, з якою можна деблокувати наші міста, де Росія влаштовує штучний голод. Нам потрібні літаки, танки, протиповітряні NASAMS і протитанкові Spike, снаряди, ракети тощо. Ви маєте цей перелік. І я сподіваюся, знайдете можливість допомогти нам», – зазначив президент.

Президент закликав посилювати санкції, щоб у Росії не було ресурсів продовжувати цю війну, війну у Європі, і не було політичної можливості переховувати злочинців. Він попросив закрити порти для російських суден, припинити будь-яку торгівлю з Росією і швидше відмовитися від російських енергоресурсів, щоб мільярди євро за них не йшли на виробництво зброї й оплату масових убивств в Україні.

Читайте також: «Недооцінювати загрозу білоруського удару не варто», – Остап Кривдик

«У 2014 році світ ще не розумів уповні, навіщо російські окупанти зайшли на нашу землю. Тоді – на землю Криму, частково – на землю Донбасу. А ви відчули це. Після збиття ними малайзійського «Боїнга», який летів з Амстердама.

Жодного сумніву бути не може – це тотально несправедлива війна. Це війна, яку російській державі не можна пробачити. Сотні й сотні злочинів, за які потрібно притягати до відповідальності всіх. У вашому місті Гаазі, столиці міжнародного правосуддя, точно знають, як це робити. Я впевнений – зроблять! Щоб утвердити міжнародне право. Щоб утвердити верховенство права. Щоб утвердити зрозумілу кожному на Землі справедливість», – звернувся президент.

Зеленський наголосив, що для багатьох війна в Україні стає рутиною, але не для тих, чиє життя під загрозою щохвилини, хто змушений сидіти у підвалах. Адже мешканці українського Маріуполя понад три тижні у повній блокаді. Без усього: без життя, без їжі, води, елементарних медикаментів, без зв'язку. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!