Напад Росії на Україну, введення воєнного стану та загальна мобілізація. Головне за добу

1641 0
Коротко розповідаємо про важливі події минулої доби.
Фото: Дар

Фото: Дар'Ї Кучер

24 лютого о 05:00 год Путін розпочав повномасштабне вторгнення в Україну, яке назвав «спецоперацією на Донбасі». Агресор почав атаку з ракетних ударів по військових об’єктах у Києві, Харкові, Дніпрі. Згодом наступ почався також на півночі та півдні, а також на сході країни.

На Львівщині також обстріляли три військові частини. Йдеться про військові об’єкти у містах Кам'янка Бузька, Броди та Новий Калинів.

Читайте також: Що таке воєнний стан і як він працює в Україні

Через напад російських військ на всій території України ввели воєнний стан. Також закрито небо над Україною. Зокрема, усі рейси з та до Львова скасували.

Львівській школи перевели на дистанційне навчання. Натомість у садках залишалися чергові за потреби, якщо батькам потрібно було відвести дитину.

Львів’ян попередили про можливих диверсантів. Такими можуть бути люди у камуфляжній формі із червоною стрічкою. СБУ також звернулася до мешканців бути обачними щодо незнайомих осіб, та при виявленні підозрілих людей чи об’єктів повідомляти відповідні служби. У Львові вже затримали трьох імовірних диверсантів.

У Львові готуються приймати переселенців. Зокрема, у Палаці мистецтв на Коперника розгорнули гуманітарний штаб, а на Арені Львів облаштували центр прийняття переселенців та подальше їхнє розміщення. 

Читайте також: Львівщина готується приймати біженців, а на в’їзді у область встановлюють блокпости

В Україні призупинили планові госпіталізації. НБУ ввів тимчасові обмеження на зняття готівки в банках. Також МЗС почали видавати обмежену кількість палива в одні руки.

Україна розірвала дипломатичні відносини з Росією. Президент не уточнив деталі рішення, але повідомив, що воно вже ухвалене.

Тvoemisto.tv організувало марафон на тему «Чому Росія хоче нашої паніки та як підготувався Львів?» Запрошені спікери відповідали на головні питання упродовж 120 хвилин. Більше дивіться у відео.

Читайте також: Кремль готує нову хвилю атак, в тому числі десант, – Резніков

У перший день атак українські Збройні Сили, прикордонники, рятувальники та інші спеціальні служби героїчно протистояли ворогу. Російські війська захопили Чорнобильську АЕС та Острів Зміїний, місто Генічеськ. Українські захисники зазнали втрат, також є загиблі серед цивільного населення. Але є й список перемог, зокрема, збиті танки, відвойоване Щастя та Гостомель.

24 лютого президент Володимир Зеленський підписав указ про загальну мобілізацію. Мобілізацію проводитимуть на території всієї України упродовж 90 днів з дня набрання чинності указу. 

Державна прикордонна служба України повідомила про обмеження в перетині кордону для окремої категорії громадян. Йдеться про чоловіків віком від 18 до 60 років. 

У четвер, 24 лютого лідери Європейського Союзу збиралися на позачерговий саміт, щоби затвердити санкції проти РФ. Також Сполучені Штати запровадили новий пакет санкцій проти Росії.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!