Наприкінці серпня у костелі Святого Казимира планують відкрити музей Андрея Шептицького

1983 0
Наразі там тривають ремонтно-реставраційні роботи.
Фото: Львівський портал

Фото: Львівський портал

Про це повідомляє пресслужба ЛМР.

У цих приміщеннях планують облаштувати музей митрополита Андрея Шептицького, відкриття якого заплановане вже на кінець серпня цього року.

Читайте також: Портрет Шептицького на смітнику. Як священник у Львові рятує пам’ятки

Нагадаємо, що музей мали відкрити у вересні минулого року. За словами священика, приміщення на вул. Кривоноса, 1 під музей Андрея Шептицького звільнили ще в 2015 році, але виникли деякі трундощі з тим, аби передати його церкві. Це будівля колишнього монастиря ордену Реформатів, що займав Львівський держуніверситет внутрішніх справ МВС.

На початку липня минулого року ініціативна група на чолі з отцем Севастіяном Дмитрухом просила Львівський університет внутрішніх справ передати приміщення для створення музею. В інакшому випадку активісти хотіли розпочати протести. Однак тижнем пізніше міська рада знайшла приміщення, які можна було передати університету МВС, звільнивши місце на вул. Кривоноса, 1 для музею Андрея Шептицького.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!