Наразі за кордон зможуть їхати тільки ті, хто має право на проживання в інших країнах, – МВС

3861 0
Виїхати вільно з України можна буде, імовірніше, з середини липня.
Фото: Метро

Фото: Метро

Із послабленням карантину, яке планують з 1 червня, Україні ще кілька місяців доведеться жити в режимі «м’яких кроків». Зокрема, виїхати за кордон зможе тільки той, хто має паспорт іншої країни або посвідку на проживання. Про це заявив міністр МВС Арсен Аваков.

Міністр внутрішніх справ підкреслив, що поступово відкриваються пункти пропуску на кордонах з ЄС, так як прийняли рішення про відкриття 66 пунктів пропуску на кордоні з Республікою Польща, Угорщиною, Словацькою Республікою, Румунією та Республікою Молдова.

«У нас двосторонні відносини з нашими партнерами і ми дивимося, які там правила і крок за кроком відкриваємо пункти пропуску. Але зараз їхати в Румунію або Польщу може тільки той, хто має паспорт цієї країни або посвідку на проживання. Ми очікуємо, що цей режим зміниться десь у середині липня і ми зможемо відновитися в повному обсязі», - зауважив Арсен Аваков.

Нагадаємо, що 16 березня Україна закрила всі кордони на в’їзд іноземцям та призупинила роботу більшості пунктів пропуску для пасажирських перевезень. 

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!