Нардепа Іллю Киву позбавили депутатського мандата

1549 0
Зі складу фракції ОПЗЖ вирішили вийти четверо нардепів.
фото: уніан

фото: уніан

Верховна Рада проголосувала за позбавлення депутатського мандата нардепа від ОПзЖ Іллі Киви. Про це повідомляє «Бабель» з посиланням на керівництво парламенту.

Кива сам написав заяву про відмову від мандата. Крім цього, зі складу фракції ОПЗЖ вирішили вийти четверо нардепів: Ігор Абрамович, Тетяна Плачкова, Олександр Фельдман і Вадим Столар.

Читайте також: Львівський районний суд заочно арештував Іллю Киву

Нагадаємо, що напередодні Личаківський районний суд Львова 10 березня задовольнив клопотання слідчого в особливо важливих справах Головного слідчого Управління ДБР та обрав запобіжний захід у виді тримання під вартою Іллі Киві. 

Для довідки

Ілля Кива – український громадський та політичний діяч, державний службовець, колишній поліціянт. Народний депутат України 9-го скликання від проросійської партії ОПЗЖ. Відомий аморальною поведінкою, українофобією та захопленням Путіним. 

За фахом – педагог-психолог, магістр за спеціальністю «правознавство». 26 квітня 2021 року захистив дисертацію на здобуття наукового ступеня кандидата наук з державного управління, обставини підготовки дисертації та самого захисту стали приводом для скандалу й звинувачень у недоброчесності. 17 листопада 2021 року Кива заявив, що його позбавили ступеня кандидата наук, а згодом Міністерство освіти і науки України повідомило, що «станом на 23.11.2021 року Киві Іллі Володимировичу не присуджено науковий ступінь кандидата наук з державного управління».

У березні 2022 року генеральна прокурорка Ірина Венедіктова повідомила йому про підозру в державній зраді.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!