Нардепи підтримали відставку прем’єра Олексія Гончарука

1555 0
Замінити Олексія Гончарука на цій посаді має чинний міністр розвитку громад і територій львів’янин Денис Шмигаль.
Фото: Слово і Діло

Фото: Слово і Діло

Народні депутати відправили чинного прем’єр-міністра Олексія Гончарука у відставку. За відповідне рішення проголосували 353 депутати.

Він написав заяву на звільнення вчора, 3 березня, а сьогодні це рішення підтримав профільний комітет Ради. Олексій Гончарук очолював Кабмін із 29 серпня 2019 року. 17 січня він уже писав заяву про звільнення на фоні скандалу з начебто його розмовою з посадовцями Кабміну та Офісу президента, де він неоднозначно висловився про чинного президента. Втім президент відставку не прийняв, натомість попросив звільнити міністрів, які не досягли реальних результатів та налагодити діалог із парламентом. Найбільш проблемними Володимир Зеленський назвав Мінекономіки, Мінкульту та міністерства ветеранів. 

Читайте також: Львів’яни Денис Шмигаль та Олег Немчінов подали декларації на міністерські посади

Замінити Олексія Гончарука на цій посаді має чинний міністр розвитку громад і територій львів’янин Денис Шмигаль. Замінити також планують майже всіх міністрів Кабміну, крім міністра внутрішніх справ Арсена Авакова та очільника Мінінфраструктури Владислава Криклія.

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!