Політична реклама

Нардепи пропонують операторам мобільного зв'язку відключати телефони, які не були зареєстровані в Україні

1160 0
У Верховній Раді України (ВР) зареєстрований законопроект № 9695 від 12 січня 2012 р. ініційований народними депутатами Юрієм Мороко (ПР) і Віталієм Коржем (БЮТБ) про внесення зміни до закону України "Про телекомунікації" щодо запобігання користування терміналами, законність ввезення яких на територію Україну не підтверджена. Текст законопроекту опубліковано на офіційному сайті ВР.

Законопроект передбачає створення і введення узагальненої бази даних, а також умов обслуговування терміналу в телекомунікаційних мережах. "Термінал обслуговується в телекомунікаційних мережах при наявності його ідентифікатора в базі даних ідентифікаторів або в базі даних терміналів, тимчасово дозволених для обслуговування в телекомунікаційних мережах. У разі не підтвердження протягом 90 календарних днів, з дати першої реєстрації в телекомунікаційній мережі терміналу, телефон переводиться в базу даних терміналів, не дозволених для обслуговування в телекомунікаційних мережах ", - йдеться в тексті законопроекту.


У разі якщо мобільний термінал протягом 90 днів не був зареєстрований в Україні, оператор припиняє обслуговування в телекомунікаційній мережі терміналу. Так само, до обов'язків оператора буде входити перевірка реєстрації терміналу.
Крім того, згідно з текстом законопроекту, оператори мобільного зв'язку будуть відключати вкрадені або загублені телефони.

Джерело: "РБК-Украина"

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!