Нардепи звільнили від ПДВ і мита ввезення дронів, тепловізорів, рацій та інших засобів для військових

1055 0
Закон передбачає, що до 1 січня 2024 ці прилади будуть ввозити без сплати ПДВ.
ФОТО: BF-DSN.COM

ФОТО: BF-DSN.COM

Верховна Рада України на засіданні 6 лютого прийняла в цілому «Закон про внесення змін до Податкового кодексу України щодо сприяння ввезенню на територію України безпілотних літальних апаратів та деяких інших товарів». За закон проголосував 331 нардеп, – повідомляє LB.

«Прийняття Закону сприятиме забезпеченню українських захисників квадрокоптерами (дронами), прицілами та приладами нічного бачення, наявність яких у достатній кількості є важливим фактором для ефективного захисту України», – йдеться у пояснювальній записці.

Читайте також: Що робити без світла, газу та тепла. Перелік необхідних речей

Закон передбачає, що до 1 січня 2024 ці прилади будуть ввозити без сплати ПДВ. 

Також 326 нардепів проголосували за Закон про внесення зміни до розділу XXI «Прикінцеві та перехідні положення» Митного кодексу України щодо сприяння ввезенню на митну територію України безпілотних літальних апаратів та деяких інших товарів».

Відповідно до Закону, «тимчасово, на період дії воєнного стану в Україні, але не довше ніж до 1 січня 2024 року, звільняються від оподаткування ввізним митом ввезення на митну територію України безпілотних літальних апаратів, оптичних та коліматорних прицілів (коліматорів), прицілів нічного бачення або тепловізійних прицілів, тепловізійних біноклів та монокулярів, приладів нічого бачення».

«Додатково до цього переліку пропонується передбачити таке звільнення також для нарізної зброї калібру 5,56, 5,45, 7,62 мм та патронів до такої зброї, а також для засобів електронної протидії безпілотним летальним апаратам, засобів зв’язку з функцією шифрування, засобів супутникового зв’язку, засобів тактичної медицини (турнікети, інші засоби для зупинки втрати крові, медичні аптечки для надання першої медичної допомоги)», – зазначено у висновку профільного комітету.

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!