Народні обранці Львова. З чим львів’яни звертаються до своїх депутатів?

2938 0
Ремонти доріг, будинків та дахів, облаштування дитячих майданчиків та тротуарів – саме з такими зверненнями до приймалень народних депутатів-мажоритарників від Львова приходять мешканці міста. Tvoemisto.tv звернулося до народних обранців щоб розпитати їх, із чим і в який спосіб вони найчастіше допомагають своїм виборцям.
фото6 news.vnikolaeve, info novostey.com, popasn-gorsovet.gov.ua

фото6 news.vnikolaeve, info novostey.com, popasn-gorsovet.gov.ua

Розклад народного депутата складається здебільшого із двох сесійних тижнів, одного тижня роботи в комітеті та ще тиждень для роботи на окрузі (зазвичай останній тиждень місяця). Та не лише в ці дні можна звернутися до народного обранця. В кожного з них на місцях працюють помічники у приймальнях, куди можуть звернутися громадяни зі своїми проблемами.

Дмитро Добродомов, виборчий округ №115

Приймальні: м. Львів, просп. Червоної Калини, 66 (Години роботи: Вт., Чт 10:00-17:00. Тел.: (067) 670-52-69), м. Винники, вул. Шевченка, 5 (Години роботи: Чт., 09:00-18:00. Тел.: (067) 586-35-75).

У приймальні народного депутата України Дмитра Добродомова найчастіше звертаються щодо комунальних питань, субсидій та нарахувань платежів. Окрім того, частими є скарги на роботу як органів місцевого самоврядування, так і комунальних служб.

Двічі на тиждень в приймальні консультують виключно з юридичних питань, коли без професійного юриста вирішити деякі питання неможливо.

Оцінюючи ці звернення, Дмитро Добродомов розповів, що частина з них – це компетенція місцевих органів влади та депутатів місцевих рад. Однак подібні звернення приймають його помічники.

Ірина Подоляк, виборчий округ №116

Приймальня: м. Львів, вул. Липинського, 11 (Години роботи: Вт., Чт. 16:00-19:00. Тел.: (063) 016-89-27).

За словами помічниці народного депутата Анни Лиско, найчастіше до них звертаються за наданням матеріальної допомогти. Таких звернень в середньому буває по три-чотири на місяць. Зазвичай на лікування, також учасникам АТО. Однак на відміну від місцевих депутатів, народним депутатам не виділяють кошти на подібні видатки.

Також серед питань, з яким звертаються мешканці: робота ЖЕКів, облаштування тротуарів, дитячих майданчиків, ремонти доріг та будинків тощо.

Окремо підіймають питання щодо бездіяльності органів місцевої влади чи їх неналежне виконання своїх обов’язків. Так, серед останніх звернень мешканців – інцидент у Брюховичах між місцевими мешканцями та Укрзалізницею щодо ділянок землі, а також звернення жителів Рясного щодо облаштування залізнодорожнього переїзду на вул. Шевченка.

Анна Лиско наголосила, що вони намагаються допомогати тим мешканцям, які вже пройшли всі інстанції, та не змогли вирішити свої питання. В інших випадках –  лише консультують.

Оксана Юринець, виборчий округ № 117.

Приймальні: м. Львів, вул. Наливайка, 5 (години роботи: Вт., Чт, з 10:00 до 16:00. Обід: 13:00-14:00. Тел.: (032) 245-22-64), м. Львів, просп. Червоної Калини, 109 (години роботи: Пн.-Пт., з 10:00 до 17:00. Обід: 13:00-14:00. Тел.: (063) 394-66-56), м. Винники, вул. Шевченка, 1 (години роботи: Пн.-Пт., з 09:00 до 18:00. Обід: 13:00-14:00. Тел.: (095) 089-12-76)

Більшість звернень, які приходять на адресу народного депутата Оксани Юринець, стосуються роботи міста, аніж її законодавчої діяльності. Загалом таких звернень на місяць може бути від 40 до 60. Значно більше їх є, коли народна обраниця має особисті прийоми громадян.

Та найчастіше мешканці Львова звертаються з питаннями ремонту своїх будівель – фасадів та дахів, доріг, питання побуту в місті. «Навіть сьогодні було звернення щодо неможливості пересування по місту», – зазначила Оксана Юринець.

Народна обраниця вважає, що ці звернення легше вирішити тут, на місці. Відтак помічники допомагають мешканцям писати звернення, щоб домогтися виконання своїх прав.

Щодо змін до Законів України, то вони також є, але вони стосуються видатків бюджету. В таких випадках необхідно вносити зміни до бюджетного кодексу.

Підготував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!