Україна

Народний депутат Ісаєнко намагався заволодіти 8 гектарами землі у Києві. Йому оголосили про підозру

998 0
Депутат хотів незаконно заволодіти держпідприємством, аби звести на ділянці житловий комплекс.
ілюстративне фото: UA.NEWS

ілюстративне фото: UA.NEWS

Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про підозру чинному народному депутату у незаконній спробі заволодіння земельною ділянкою у столиці площею 8 га. Про це повідомляють у пресслужбі НАБУ.
 

«10 березня 2023 року НАБУ і САП повідомили народному депутату України IX скликання та ще трьом особам про підозру у спробі заволодіння земельною ділянкою площею 8 га у столиці», – йдеться у повідомленні.

У бюро уточнили, що серед підозрюваних: народний депутат України IX скликання; ексзаступник керівника Апарату Верховної Ради – керуючий справами; колишні директор та працівник ДП «Державний будівельний комбінат Управління справами Апарату Верховної Ради України» («Держбудкомбінат»).

За даними джерел «РБК-Україна», йдеться про нардепа від забороненої ОПЗЖ Дмитра Ісаєнка та ексзаступника керівника Верховної Ради Едуарда Багдасаряна.

За даними слідства, на початку 2020 року у нардепа виник план заволодіти ділянкою, на якій розташовувався «Держбудкомбінат», аби надалі побудувати там житловий комплекс. Для цього він вступив у змову з працівниками держпідприємства та тодішнім заступником керівника Апарату ВРУ, до сфери управління якого входило згадане держпідприємство.

Ексдиректор держпідприємства всупереч закону і без погодження парламенту провів аукціон для укладення інвестиційного договору на забудову земельної ділянки. У ньому перемогла підконтрольна нардепу-організатору схеми компанія. В укладеному інвестиційному договорі розмір пайової участі держпідприємства визначили у сумі близько 300 млн грн. Натомість як встановили правоохоронці, реальна вартість ділянки й майна становила понад 525 млн грн.

Згодом підозрювані планували знести будівлі й знищити майно комбінату нібито через їхню застарілість і несправність, а також скоротити працівників держпідприємства. Їхнім планам завадив накладений у серпні 2021 року за клопотанням НАБУ і САП арешт на земельну ділянку. Завдяки цьому її забудові вдалося запобігти.

З огляду на суспільний резонанс у НАБУ опублікували частину розсекречених негласних слідчих дій у цій справі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!