Народжені у вишиванці. У Львові немовлята отримали перші вишиті сорочки

2074 0
МОЗ спільно з партнерами подарували вишиванки новонародженим українцям.
Фото/ Facebook Ірини Микичак

Фото/ Facebook Ірини Микичак

Із нагоди дня вишиванки у пологовому будинку у Львові немовлята отримали свої перші вишиті сорочки. 

«Радію, що команда МОЗ активно допомагала в поширенні чудесної ініціативи від Львова по усій Україні. Нехай наші малюки з материнським молоком і першою вишиванкою успадковують міцну любов до України і зростають гідними українцями у вільній і сильній Україні», – повідомила заступниця міністра охорони здоров’я України Ірина Микичак.

Читайте також: Бойова вишиванка і сорочка Бандери. Як українці відзначають День вишиванки

Зазначимо, що МОЗ спільно з партнерами подарували вишиванки новонародженим українцям у прифронтових регіонах. Перші вишиті сорочки отримали близько 500 малюків, які народилися напередодні свята у фронтових та прифронтових регіонах України. Зокрема, на Сумщині, Миколаївщині, Харківщині, Дніпропетровщині, Одещині, Чернігівщині та Запоріжчині.

«У час, коли наша держава вже третій місяць поспіль протистоїть збройній агресії рф, вишиванка стала своєрідним «генетичним кодом» українців та символом нашої майбутньої перемоги», – йдеться в повідомленні МОЗ.

Читайте також: «Взяла сорочку, коли їхала з України, і передам доньці». Історія однієї вишиванки

Нагадаємо, сьогодні, 19 травня, в Україні відзначають День вишиванки. Із нагоди свята Tvoemisto.tv поспілкувалися з львівською дизайнеркою та колекціонеркою вишитих сорочок Роксоляною Шимчук. У її етно-галереї – кілька тисяч предметів одягу з усіх регіонів України, багатьом з них по 100-150 років. Детальніше читайте у матеріалі.

Фото: Facebook Ірини Микичак


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!