Наскільки безпечним є навчання у школах та чи у Львові економлять електроенергію. Підсумки доби

1077 0
Нині 13 жовтня та 232 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: Іван Станіславський

Фото: Іван Станіславський

Ракетний удар по Львову. За два дні, 10 та 11 жовтня, лише в зоні відповідальності повітряного командування «Захід», вдалося знищити 8 крилатих ракет та 6 БпЛА ворога.

Як уточнили у коментарі Tvoemisto.tv у Львівській ОВА, протягом 10-11 жовтня росіяни, зокрема для обстрілів Львова та області, росіяни застовували високоточну зброю – крилаті ракети повітряного базування типу Х-101/Х-555 із літаків стратегічної авіації Ту-95МС. Деталі – тут.

На цю ж тему: СБУ затримала чоловіка, який поширював відеофрагмент ракетного удару по Львову. Пропагандистські медіа використали відео для спеціальних інформаційно-психологічних операцій проти України.

Ситуація на фронті. Голова Херсонської ОВА Ярослав Янушевич заявив, що українські захисники звільнили від загарбників уже 75 населених пунктів Херсонщини, з них 29 – у жовтні. 

«Звільнення Херсонщини триває. Я не можу сказати більше, бо необхідно зберігати інформаційну тишу, але ми повинні кожного дня чекати на гарні новини».

Військовий експерт Петро Черник Tvoemisto.tv зазначив, якщо в червні-липні росіяни могли застосовувати проти українців до 60 тисяч снарядів за день, то зараз ЗСУ вдалося якісно і кратно понизити вогневі вали. «рф стала відчувати снарядний «голод», – сказав він. За його словами, на початку війни запаси снарядів росіян сягали понад 15 мільйонів одиниць, але половину вони вже вистріляли.

Черник додав, що росіяни мають ще близько 30% запасу ракет – щонайменше дві тисячі одиниць.

Цитата дня: «Вони не на жарт розглядають варіант одягти своїх солдатів у куфайки зразка Другої світової війни. Дадуть саперну лопатку, «мосінку», 15 патронів, жменю сухарів, кирзові чоботи і – в бій. Тож, повторюю, не зачаровуймося тим, що вони так погано озброєні, не зможуть воювати, бо кількість теж має значення».

За даними Генштабу (станом на 6:00), ЗСУ відбили атаки ворога на Бахмутське, Озарянівку, Іванград, Бахмут та Мар’їнку. У Донецькій області підрозділи рф почали отримувати розпорядження про тимчасове припинення наступу. Причина – вкрай низький морально-психологічний стан поповнення. 

На цю ж тему: У разі вторгнення з півночі ворог отримає відсіч вже на кордоні, – МВСУкраїна заміновує території на кордоні з білоруссю

А такожУкраїнські зенітники збили чотири російські вертольоти за 18 хвилин. Ворожі гелікоптери «приземлили» вранці на півдні України

Акцент дня. Безпечне навчання. Як діяти під час різних загроз учням у школах і студентам у вишах. Уже понад місяць українські школярі та студенти навчаються у реаліях війни. Передбачається, що вже з наступного тижня, з 17 жовтня, вони повернуться до звичного відвідування уроків та лекцій. Чи готові укриття у львівських школах та вишах, наскільки обізнані учні, студенти, вчителі й викладачі з алгоритмом дій у разі виникнення різних небезпек, хто відповідальний за життя і здоров’я учнів та студентів – дізналося Tvoemisto.tv.

Чому це важливо? «Відповідно до Закону України «Про повну загальну середню освіту», якщо учень перебуває у школі, то відповідальність за його життя і здоров’я несуть керівники та інші працівники закладу. Батьки не мають писати жодних заяв, наприклад, про те, що беруть відповідальність на себе. Чи здатні батьки, перебуваючи на роботі, контролювати дітей, які у школі? Ні. Особливо у час війни».

Ключові події:

1. «Зима буде важкою, бо росія використовує холод як зброю», – Шмигаль. Премʼєр закликав українців ретельно підготуватись до зими;

2. Українців просять економити електрику. Коли краще користуватися приладами і що робити вдень. Мешканців закликають не вмикати одночасно кілька потужних електроприладів, а вранці та ввечері користування електрикою звести до мінімуму;

На цю ж тему: У Львові не всі дотримуються економії електропостачання«Та ви увечері проїдьтесь вулицями, вітрини світяться. На вул. Грушевського магазин до самого ранку яскраво світить, а ми економимо...»,написала львівʼянка.

3. На заправках зросли ціни на бензин, дизель і автогаз. Більшість операторів зробили це з 12 жовтня;

4. У Першому ТМО з працівників збирають внески для реабілітаційного центру «Незламні». Дехто з працівників називає таку допомогу «добровільно-примусовою», водночас у медоб’єднанні стверджують, що внески тільки за бажанням;

5. Львів отримав костюми біологічного та хімічного захисту. Їх передадуть медикам, рятувальникам, а також комунальникам, адже саме вони у критичних ситуаціях найпершими рятуватимуть людей. Загальна вартість цих костюмів – 30 тисяч євро.

Погода у Львові. Львів’ян попереджають про погану видимість через туман. Температура повітря може знизитись 1° морозу.

Слава Україні! Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!