Наскільки Центр легеневого здоров’я у Львові готовий до прийому хворих на коронавірус

3113 0
Сьогодні закладу передали засоби індивідуального захисту, кисневі маски.

У Центрі легеневого здоров’я для пацієнтів з підозрою на коронавірус розгорнули 140 ліжок, які забезпечені кисневими точками. Також реанімаційне відділення розширили до 20 ліжок. У центрі є 8 апаратів ШВЛ. Про це повідомив директор Львівського регіонального фтизіопульмонологічного клінічного лікувально-діагностичного центру Любомир Рак.

Читайте також: У Львові за добу проводять 60 ПЛР-тестів на коронавірус, а потрібно удесятеро більше

«У реанімації перебуває три пацієнти з пневмонією, один підключений до апарату ШВЛ. Хворі обстежені швидкими тестами, результати – негативні. У пульмонологічному відділенні лежать 42 хворих з пневмонією. Всім проводили тестування. Сьогодні двоє є з підозрою – ми відправляємо їхні результати у лабораторію на ПЛР», - розповів Любомир Рак.

За його словами, медзаклад забезпечений респіраторами і засобами захисту, дезінфікуючими засобами. Відділення мають бактерицидні лампи.

Упродовж двох днів Центр отримає допомогу у засобах для пацієнтів на 5 млн грн. Серед них – зволожувачі, кисневі маски, ендотрахіальні трубки. Звідси їх розподілять по інших лікарнях, які визначені для лікування хворих з підозрою на COVID-19.

Читайте також: За тиждень на Львівщині виявили понад 100 порушників режиму самоізоляції

Голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин заявив, що на днях лікарні 1-2 лінії отримають від 6 до 8 тисяч захисних костюмів та 8 тисяч кисневих масок.

Також, за його словами, незабаром засобами індивідуального захисту забезпечать 1 400 лікарів первинної ланки допомоги. Медиків мають забезпечити рукавичками, масками, костюмами, так як лікарі первинки контактують безпосередньо із хворими, які можуть бути інфіковані коронавірусом.

Водночас голова Львівської ОДА Максим Козицький повідомив, що Львівщина отримала більше 8 тонн медичного вантажу цього тижня. Допомогу розподілять, окрім цього центру, у Кам’янка-Бузьку, Сокальську, Стрийську госпітальні бази та обласну інфекційну лікарню. Також область очікує доставку ПЛР-тестів. 

Читайте також: В Україні стартував другий етап медреформи. Що змінюється для пацієнтів

Зазначимо, що станом на 2 квітня на Львівщині лабораторно підтверджено 11 випадків інфікування коронавірусом.

Христина Гоголь



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!