Наскільки українцям можуть підвищити пенсії наступного року

3699 0
Підвищити пенсії планують у березні 2021-го року.
Фото: Cristian Newman, Unsplash

Фото: Cristian Newman, Unsplash

Наступного року Мінсоцполітики планує запровадити програму із підвищення пенсійних виплат. Про це заявила міністр соціальної політики Марина Лазебна в ефірі одного з телеканалів.

«У наступному році ми перед собою ставимо амбітне завдання. Ми бачимо, що така програма виглядатиме так. Якщо буде підвищена мінімальна зарплата у січні і становитиме 6 тис грн., то мінімальна виплата для людей віком 60-65 років, зі стажем 35 років у чоловіків та 30 у жінок, становитиме 2 400 грн. Якщо ж мінімальна зарплата буде підвищена у липні, то параметри будуть 2 600 грн», – повідомила міністр.

Міністр наголосила, що у березні має пройти планова індексація пенсій. Також у Мінсоцполітики планують наступного року «максимально швидко підвищити прожитковий мінімум».

Нагадаємо, що на Львівщині почали виплачувати по 500 грн пенсіонерам, старшим за 80 років. Ця надбавка буде нараховуватися кожному українському пенсіонерові автоматично із досягненням такого віку.

Також у середньому пенсію на Львівщині підвищили на 185 гривень.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!