Наслідки буревію. У Брюховичах дерево убило молоду жінку

29271 0
Велике дерево під час буревію убило 28-річну жінку.
Фото: Брюховицька Селищна Рада

Фото: Брюховицька Селищна Рада

У Львові буревій наробив біди: підтопив будинки, пошкодив дахи, обірвав мережі та повалив дерева. На жаль, також біля Львова стався нещасний випадок, внаслідок якого загинула 28-річна жінка.

Як повідомляє Брюховицька селищна рада, внаслідок буревію та шквального вітру у Брюховичах на дачний будинок на вулиці Макаренка впало дерево, яке вбило жінку. Загиблій було 28 років. На місці події працюють рятувальники та лікарі швидкої допомоги. Інших постраждалих немає.

Також сьогодні блискавка влучила у готель у Трускавці, внаслідок чого почалася пожежа, яка пошкодила дах будинку. Вогонь гасили 17 рятувальників.

Через негоду у Львові стався обрив електромережі, який зупинив електротранспорт. Вітер повалив три десятки дерев, п'ять з яких впало на машини. Сталося 9 підтоплень на магістральних дорогах та 6 обривів мережі зовнішнього освітлення. Негода пошкодила 21 дах будинку.

Також за 10 адресами пошкоджені лінії ЛКП «Львівсвітло»: вул. Б. Хмельницького, Стрийська, 88, Старознесенська, Городинська, Рєпіна, Мазепи.

Мешканців Львівщини закликають бути обережними, адже сильні зливи очікуються до кінця доби. 

Ось кілька правил, як поводитися під час грози:

  • Під час грози, якщо ви перебуваєте вдома, зачиніть всі вікна та двері, у приміщенні не повинно бути протягу: притягує кульову блискавку.
  • Найкраще ховатись у автомобілі або в будинку із громовідводом. Автомобіль ні в якому разі не можна паркувати під деревами або високими конструкціями, потрібно зачинити вікна авто, бажано опустити/зняти антену, зупинитися і перечекати негоду.
  • Не можна ховатися від зливи під деревом: воно притягує блискавки. Крім того, є небезпека падіння важких гілок, які можуть зламатись під натиском вітру.
  • Уникайте металевих парканів, стін, біля яких ростуть дерева, вуличних ліхтарів, металевих веж, опор електропередач.
  • Якщо ви опинилися в лісі, не ховайтеся від грози на підвищенні. Тримайтеся місця, де низькі дерева. Ні в якому разі не бігайте. Дуб, тополя, сосна та ялина найбільш проводять розряд електрики, найменше – верба, клен та кущі.
  • Якщо ви опинилися в полі, знайдіть заглиблення в землі. Бажано, щоб місце було сухим, адже волога земля сильніше проводить електрику. Не лягайте, краще присісти, щоб мати якомога менше площі прилягання до землі.
  • Якщо у вас із собою є парасолька, ні в якому разі не розкривайте її, адже металеві прути притягують розряди.
  • Всі електричні прилади є своєрідними приймачами для блискавок. Тому ні в якому разі не користуйтеся ними під час грози, краще їх вимкнути з мережі.
  • Не можна купатися у водоймах під час грози. Якщо ви на човні і бачите, що наближається негода, намагайтеся якнайшвидше дістатись до берега.
  • Не телефонуйте з мобільного телефону, навіть якщо страшно і хочеться підтримки близьких. Пам’ятайте, що єдиний правильний вчинок – негайно вимкнути телефон, адже є велика загроза влучання блискавки.

 

 

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!