Наслідки вибуху газу в квартирі на Сихові. Фото

30574 0
Постраждалий від вибуху чоловік перебуває в лікарні із 50% опіків тіла.
Фото: Тарас Бабенчук/Твоє місто

Фото: Тарас Бабенчук/Твоє місто

Учора, 4 травня, близько 22:05 на вул. Скрипника у Львові стався вибух у квартирі на 8-му поверсі. Попередньо, вибухнув газ.

У міськраді Львова повідомляють, що унаслідок вибуху і пожежі, яку він спричинив, постраждав власник квартири 1981 року народження. Чоловік отримав термічний опік 50% тіла І ступеня. Його в стані середнього ступеня важкості госпіталізували в лікарню швидкої медичної допомоги.

У міськраді також розповіли, що уночі в будинку відновили електропостачання, окрім одного підїзду. Також в будинку немає газопостачання.

«Через гасіння пожежі, в будинку багато води. Зранку на місці вже працюють фахівці, спільно з головою ОСББ обстежують усі приміщення. Опісля детального обстеження буде прийматись рішення про відновлення послуг», – повідомляють в ЛМР.

Мешканці будинку вчора не відселялись, лише деякі мешканці з 1-го під`їзду переїхали до родичів.

Як повідомили у патрульній поліції Львівської області, на місці працювали поліцейські, які допомогли евакуювати 80 людей із сусідніх квартир. Також, повідомляють у ГУ Нацполіції Львівської області, на місці працювали експерти-вибухотехніки.

За фактом вибуху слідчі територіального підрозділу поліції відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст.270 (Порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) КК України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від п'ятдесяти до ста двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850-2040 грн) або виправні роботи на строк до двох років, або обмеження волі на строк до трьох років.

Попередньо встановлено, що причиною вибуху могло стати необережне поводження з газом. Проводиться досудове розслідування, правоохоронці встановлюють обставини події.

Фото: Тарас Бабенчук


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!