Наслідки вибуху на «Ензимі»: забруднення ґрунту та води

4097 0
У Державній екологічній інспекції у Львівській області перевірили наслідки надзвичайної ситуації на території дріжджзаводу «Компанія Ензим». Там були відібрані проби ґрунту для проведення аналізу на вміст амонію. Про це повідомили на офіційному сайті екоінспекції.

Нагадаємо, 18 березня, на території Львівського дріжджзаводу (ПрАТ «Ензим») вибухнула цистерна. Унаслідок вибуху пошкоджено паркан та шибки у сусідніх будівлях. Надзвичайна подія трапилася, коли проводилися роботи на відкритій території (демонтовували  колишню цистерну для зберігання аміачної води),внаслідок яких сталося раптове розгерметизування ємності і пролунав вибух.

За результати проведених досліджень проб ґрунтів на території ПрАТ «Компанія Ензим» фахівці екологічної інспекції Львівщини виявили перевищення норм ГДК по  амонію (у перерахунку на азот амонійний) в 36 разів відносно фону.

Окрім того, як фахівці з'ясували раніше, внаслідок виливу аміачної води відбулося забруднення вод та ґрунтів. У відібраних одразу після надзвичайної події пробах води виявлено перевищення норм ГДК по амонію у 6823,1 та 1004,3 рази.

25 березня спеціалісти Держекоінспекції повторно здійснили обстеження території ПрАТ «Компанія Ензим» та відібрали проби води в р. Марунька. Про результати досліджень фахівці обіцяють повідомити згодом.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!