Наступ на Донбас повільно, але почався, – голова Луганської ОВА

3132 0
Під найбільшою загрозою зараз є Рубіжне і Попасна.
Російський військовий/Фото: REUTERS

Російський військовий/Фото: REUTERS

Російські окупанти влаштували наступ на Кремінну в ніч проти 18 квітня, стягнувши туди десятки одиниць техніки. Голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай в ефірі Донбас Реалії зазначає, що наступ на Донбас повільно, але почався. 

Гайдай зазначив, що українським захисникам немає сенсу далі триматися за пристріляні позиції та «вмирати в бліндажах та окопах», оскільки ворог уже чітко знає ці позиції.

«Був величезний наступ вночі, орки підтягнули десятки одиниць важкої техніки і одночасно пішли у прорив. Наші захисники відтягнулися на нові позиції. Орки вже зайняли Кремінну, і на жаль, ми не зможемо більше вивозити людей, бо це небезпечно», – сказав він. 

Росіяни також обстрілюють Лисичанськ і Попасну. Під найбільшою загрозою зараз є Рубіжне і Попасна, там росіяни накопичили багато техніки і людей. А от Золоте вони швидко не пройдуть, каже Гайдай, так як там дуже потужна лінія оборони. 

Наразі людей вивозять із Сіверодонецька, Лисичанська, Попасної, Гірського та Рубіжного.  

Читайте також: Росіяни зайшли в Кремінну на Луганщині, там тривають бої

Нагадаємо, що окупанти зайшли в місто Кремінну, що на Луганщині, проте закріпитися не змогли. Бої тривають в самому місті. Через неспроможність зайти вглиб наших міст, росіяни почали дистанційно їх розстрілювати. Так, у Кремінній ворог поцілив у 7 житлових будинків та у спортивну перлину міста – фізкультурний центр «Олімп», там пожежа на 2 400 кв. метрах. Рятувальники працюють посилено, бо поряд з центром – ліс.

Також нагадаємо, що окупанти на Донецькому і Таврійському напрямках відновлюють боєздатність і поповнюють запаси, намагаються покращити тактичне положення своїх підрозділів та активізувати бойові дії. Ворог продовжує обстріли Сіверська та Покровського. Основні сили зосереджував у районах Лиману, Кремінної, Попасної та Рубіжного. Також намагався встановити повний контроль над Маріуполем.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!