Наступ на столицю та відкриття дитячих садочків. Головні події дня у Києві

582 0
Дайджест новин за 6 травня.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Безпекова ситуація 

Ймовірність нового наступу російських військ на Київ завжди залишається, оскільки кремль не полишив планів повністю знищити Україну.

Водночас двом працівникам поліції Києва повідомили про підозру. 24 лютого вони самовільно залишили місце несення служби, не здавши видану їм зброю.

Освіта

У Києві до кінця навчального року школярі навчатимуться дистанційно. Мета дистанційного навчання під час війни – не лише засвоєння нових знань, а й психологічна підтримка, спілкування. Воно повинно стати допомогою дитині, а не черговим стресом та хвилюваннями – без негативних оцінок та домашніх завдань. 

Крім того, столична міська влада розглядає можливість відкриття дитячих садків у місті. Це питання поки що дискутується через питання безпеки. 

Благоустрій міста

У Дніпровському районі розпочали облаштування квіткової композиції у вигляді легендарної поштової марки з російським кораблем. Вона буде розташована на квітнику транспортної розв’язки біля метро «Лівобережна». 

Міжнародні відносини

Президент України Володимир Зеленський закликав канцлера Німеччини Олафа Шольца відвідати Київ 9 травня.

Київська область

Повністю відновлено централізоване водопостачання у всіх населених пунктах Київської області, де ця послуга була відсутня. Залишаються точкові ремонтні роботи по підключенню водопостачання у Гостомель. Крім того, газопостачання відновили у 118 населених пунктах області. Без газопостачання залишаються села Мощун та Почепин Бучанського району.

Що стосується розмінувань, то ці роботи на Київщині тривають. 5 травня у ході робіт спеціалісти знешкодили 599 вибухонебезпечних предмети. За весь час робіт – 28 609. 

Також Броварська міська рада призупинила діяльність церкви московського патріархату на території громади.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!