Депутати пропонують наступного року добудувати Ряшівську

1924 0
Цього року на викуп ділянок передбачили лише 2 мільйони гривень.
Фото спільноти Зручне Місто

Фото спільноти Зручне Місто

Депутати пропонують наступного року продовжити будівництво проєктованої вулиці Ряшівської, яку розпочали будувати 12 років тому. Сьогодні під час засідання сесії Львівської міської ради депутат від фракції «Варта» Юрій Мартинюк запропонував оновити проєктно-кошторисну документацію та розпочати роботи уже наступного року.

«Місто за 12 років не просунулось в реалізації цього проєкту. За останні 20 років жодної нової магістральної дороги, яка б вирішувала питання мобільності у Львові, не збудували. Пропонуємо переробити проєктно-кошторисну документацію станом на 2021 рік, переглянути проєкт і розпочати реалізацію у дві черги: від Ряшівської до Люблінської від Люблінської до Кульпарківської. Це дасть час викупити ділянки», – зазначив Юрій Мартинюк.

Заступник начальника управління земельних ресурсів Львівської міської ради Олег Ковалишин у коментарі Тvoemisto.tv повідомив, що місто завершує викуп шести ділянок для добудови проєктованої Ряшівської. На це цього року з бюджет міста виділили 2 мільйони гривень.

«Наступного року плануємо викупити ще 34 ділянки, для цього потрібно буде щонайменше 14 мільйонів гривень. Усі ділянки належать кооперативу «Урожай». Зараз на завершальному етапі викуп шести ділянок», – зазначив Олег Ковалишин.

Читайте також: У Львові погодили будівництво нової вулиці на Левандівці. Схема

Нагадаємо, про будівництво вул. Ряшівської (проєктованої) з транспортними розв’язками від вул. Кульпарківської до вул. Патона, заговорили  ще у 2009 році. Тоді місто готувалось до футбольного чемпіонату «Євро 2012». Нову трикілометрову вулицю планували збудувати із чотирма смугами, велосипедною доріжкою та п’ятьма підземними і наземними переходами. На правих поворотах та виїзді з прилеглих вулиць запланували влаштувати додаткові смуги.

На початку 2013 року на одній із ділянок поблизу вулиці Ряшівської планували побудувати спорткомплекс до «Євробаскету 2015», який мав відбутися у Львові. Проект передбачав й будівництво вулиці. Втім цей проект також заморозили

Вікторія Савіцька


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!