Біля Трускавця облаштують оглядову вежу і доріжки за 13 мільйонів гривень. Візуалізація

9887 0
Вело-, пішохідні доріжки та оглядова вежа стануть новою туристичною інфраструктурою
Фото: ukranews.com

Фото: ukranews.com

На околицях Трускавця планують облаштувати нову туристичну інфраструктуру – «ВелоБескиди: розвиток пішохідно-трекінгової та велосипедної інфраструктури та будівництво оглядової вежі на території регіону Трускавець – Орів – Борислав − Східниця». Проєкт передбачає залучення 13 млн грн з державного фонду регіонального розвитку (ДФРР) та місцевого самоврядування. Про це Тvoemisto.tv повідомив заступник голови у Львівської ОДА Юрій Холод.

Подавачами та партнерами проєкту є Львівської обласної адміністрації та місцевого самоврядування – Трускавецької і Бориславської міськрад, Східницької селищної та Орівської сільської ради.

«Проєкт вже напрацьований і в 2021 році подамо його у ДФРР. Маємо надію, що комісія фонду підтримає його. Вартість усього проєкту становить 13 мільйонів гривень. Розраховуємо, що хоча б половину суми отримати саме з ДФРР», – каже Юрій Холод.

Читайте також: На розвиток парку «Сколівські бескиди» на Львівщині виділили понад мільйон гривень

За його словами, в нову туристичну інфраструктуру входитимуть велосипедні та пішохідні доріжки, а також облаштування оглядової вежі у першому карпатському хребті, яка дасть можливість подивитися на Трускавець, Львів та загалом Карпати.

«Сюди зможуть приїхати на відпочинок жителі не лише Трускавця, а й Борислава, Східниці. На території будуть як б відкриті, так і закриті зони. Більшість території буде у вільному доступі, проте на спеціально відведених місцях підприємці зможуть надавати й додаткові послуги», – каже Юрій Холод.

Зокрема, результатом проєкту повинні отримати:

- велошлях №1 від м.Борислава до гори Цюхів Верх орієнтовною довжиною 6,34 км;

- велошлях №2 від м.Борислава до Державного історико-культурного заповідника «Тустань» орієнтовною довжиною 10,65 км;

- велошлях №3 по горі Буковиця від м.Борислава до смт.Східниця, орієнтовною довжиною 11,81км;

- велошлях №4 по горі Буковиця від м.Трускавець до м.Борислав, орієнтовною довжиною 5,52 км;

- велотрасу легкого рівня складності в м.Бориславі по горі Буковиця;

- велотрасу складного рівня складності в м.Бориславі по горі Буковиця;

- пішохідний маршрут № 1 «Цюхів діл» від м.Борислава до гори Цюхів Верх орієнтовною довжиною 6,34 км;

- пішохідний маршрут № 2 «Ядвігін тракт» від м.Борислава до Державного історико-культурного заповідника «Тустань» орієнтовною довжиною 10,65 км, розроблення теренкуру:

- пішохідний маршрут № 3 «Золота баня» від  м.Борислава до смт.Східниця, орієнтовною довжиною 11,81 км;

- пішохідний маршрут № 4 «Монастирська дорога» у м.Бориславі від гори Буковиця до  гори Городище, орієнтовною довжиною 10,82 км;

- пішохідний маршрут № 5 «Соляний шлях» від м.Борислав до м.Трускавець, орієнтовною довжиною 20,02 км;

- оглядову вежу на горі Цюхів Верх (931 м).

Що стосується оглядової вежі, то її висота сягатиме 15 м, а діаметр оглядового майданчика – 7 м. Кут огляду з верхньої точки вежі становитиме 360 градусів.

На думку Юрія Холода, якщо наступного року ДФРР погодить і підтримає проєкт, його можна буде зреалізувати вже всередині літа наступного року.

Нагадаємо, в Україні готують програму розвитку внутрішнього туризму

Ольга Шведа

Візуалізацію надали у пресслужбі Львівської ОДА


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!