Політична реклама

Наступного місяця львів’яни платитимуть за комуналку по старих тарифах - експерт

1586 0
Мешканці Львова у січні повинні отримати квитанції зі старими тарифами наквартплату, які діяли до червня 2011 року. Про це в коментарі Гал-інфо сказав правозахисник, заступник голови Львівської міської організації партії «Громадянська позиція» Теодор Дяків.

Нагадаємо, що Львівська міська рада своєю ухвалою скасувала рішення виконавчого комітету, яким у травні 2011 року було встановлено нові тарифи на утримання будинків і прибудинкових територій по кожному будинку окремо. При цьому у більшості будинків тарифи зросли.

Міська рада скасувала рішення виконкому, мотивуючи це тим, що підвищення квартплати було безпідставним. Міський голова Андрій Садовий наклав вето на ухвалу, лякаючи львів’ян колапсом комунального господарства. Мовляв, місто залишиться взагалі без тарифу, не буде за що утримувати будинки. Депутати подолали вето міського голови, однак, протест на ухвалу сесії наклала прокуратура міста. 10 листопада під час сесії міська рада протест прокурора відхилила.

«У прокуратури було 15 днів, до 25 листопада, щоб оскаржити ухвалу міської ради в суді. Однак, вона цього не зробила. Відтак, ухвала про скасування тарифів на квартплату вступила в дію. Інформація про це є на сайті Львівської міської ради», – каже Дяків.

Отже, у грудні львів’янам повинні нараховувати квартплату за тими тарифами. які діяли до червня 2011 року. Водночас, виконавчі органи повинні здійснити для перерахунок коштів, які вони сплатити протягом 6 місяців дії скасованого тарифу. Кошти повинні або повернутися мешканцям, або зарахуватися як майбутні платежі.

Теодор Дяків додав, що сесія Львівської міської ради повинна прийняти ухвалу, якою дати відповідне доручення виконавчому комітету Львівської міської ради.

«Я не знаю, чи буде винесена така ухвала саме на завтрашнє засідання сесії Львівської міської ради, але в тому, що вона найближчим часом буде прийнята, я не сумніваюсь», – сказав він.

Джерело: "Гал-інфо"


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!