Наступного року день народження Степана Бандери святкуватимуть на державному рівні

2537 0
Також серед видатних особистостей наступного року відзначать ювілеї Марії Приймаченко, Климентія Шептицького та Івана Труша.
Фото: lviv1256

Фото: lviv1256

У 2019 році в Україні на державноу рівні відзначатимуть день народження голови Проводу Організації українських націоналістів Степана Бандери. Відповідну постанову вчора ухвалила Верховна Рада України. 

110 років з дня народження Степана Бандери відзначатимуть 1 січня 2019 року. Згідно з постановою, у середніх школах та вищих навчальних закладах у цей день проведуть виховні години, круглі столи, науково-практичні конференції і тематичні заходи. Також теми, присвячені пам’ятним датам і ювілеям 2019 року, повинні включити до переліку тем рефератів, курсових та дипломних робіт у вищих навчальних закладів, а також конкурсів Малої академії наук України.

Міністерство культури України також повинно забезпечити організацію тематичних виставок і експозицій, присвячених пам'ятним датам і ювілеям.

Читайте також: Коли мерія Львова рекомендує використовувати червоно-чорний прапор. Перелік дат

Зазначимо, що, окрім ювілею Степана Бандери, 12 січня 2019 року на державному рівні відзначать 110 років з дня народження Марії Приймаченко, 17 січня — 150 років з дня народження Івана Труша, а 17 листопада — 150-річчя Климентія Шептицького. З повним переліком пам'ятних дат та ювілеїв мона ознайомитися за посиланням.

Додамо, що раніше Львівська обласна рада проголосила 2019 роком Степана Бандери та Організації українських націоналістів. 

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!