Наступного року Львів має намір придбати довгі трамваї та електробуси

3586 0
Львів отримав нові тролейбуси та малогабаритні низькопідлогові автобуси.
фото: electron.ua

фото: electron.ua

ЛКП «Львівелектротранс» вже отримало 3 з 5 нових тролейбусів львівського виробництва. Також ЛК АТП-1 отримало 16 з 20 малогабаритних низькопідлогових автобусів Ataman. Про це повідомляють у прес-службі міськради.

«Наступний етап – це співпраця з Європейським інвестиційним банком в плані закупівлі нових одиниць громадського транспорту. І тут, звичайно, пріоритетом буде електротранспорт. Ми плануємо закупити ще до 9 нових низькопідлогових трамваїв, і, я думаю, будемо робити певний ухил в сторону довгих трамваїв, тому що сполучення «Сихів-центр» показує брак довгих трамваїв у години пік. Звичайно, що нові тролейбуси будемо закупляти. І, я думаю, будемо брати ще електробуси. Бо електробус себе достатньо якісно показує на наших дорогах, плюс це є підтримкою нашого виробника. В той час, коли держава шукає кошти по світах, щоб балансувати економіку, ситуацію, ми думаємо як створювати нову продукцію, щоб було більше податків, щоб було більше робочих місць і комфорт для мешканців Львова», – зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Читайте також: Львів очікує на 30 нових автобусів від «Електрону» до кінця року  

Як зазначив начальник управління транспорту та зв’язку ЛМР Віктор Щир, планується, що нові тролейбуси курсуватимуть на маршруті №9, який з’єднуватиме новий термінал з центральною частиною міста. «Автобуси Ataman хочемо поставити на маршрут №9, який плануємо відновити, та на інші маршрути нашого комунального підприємства», – сказав Віктор Щир.

Він також  нагадав, що вартість автобуса Ataman складає 1 млн 800 тис. грн, тролейбуса «Електрон» –  близько 6 млн грн, великий автобус «Електрон» –  понад 4 млн грн.

Опублікувала Наталія Середюк

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!