Наступного року Львів може об’єднатися в агломерацію з прилеглими територіями

7453 0
Кожного дня з прилеглих територій до Львова заїжджає і виїжджає близько 180 тис. мешканців.
Фото: wroclaw.pl

Фото: wroclaw.pl

Наступні місцеві вибори планують провести за новим територіальним устроєм. Ті населені пункти, які не ввійшли до ОТГ, можуть об’днати зі Львовом. Про це повідомляє пресслужба ЛМР з посиланням на народного депутата України Любомира Зубача, який є автором законопроекту про міські агломерації.

Читайте також: Як новобудови змінюють райони Львова або що дають Сихову хмарочоси

За його словами, є статистика про те, що кожного дня з прилеглих територій до Львова заїжджає і виїжджає близько 180 тис. мешканців. Якщо йдеться про 15-тикілометрову зону, то таких людей є майже 80 тис. Вони тут працюють, лікуються, тут вчаться їхні діти. Любомир Зубач переконаний, що ці відносини треба врегулювати, тому що це створює велике навантаження на інфраструктуру міста.

Читайте також: Великий Львів. Чи зможе місто приєднати навколишні села та розширити свої межі

«Львів має затверджену стратегію, яка передбачає три пріоритети: якість життя мешканців, розвинута конкурентоздатна економіка, традиції і культура, спорт і освіта цього міста. Уже з перших років реалізації проєкту, ми побачили, що не вистачає четвертого пріоритету — це існування Львова як агломерації, як центру регіону», – каже Олександр Кобзарев, директор КУ «Інститут міста».

Читайте також: Чи треба Львову об'єднуватися з селами та хто такі префекти

Він вважає, якщо приміська зона об’єднається зі Львовом в єдину територіальну громаду, то це означатиме, що вона буде мати такі ж самі права на поступлення в школи та садочки, як і, наприклад, мешканці Львова. Це ж стосується і адміністративних, і медичних послуг тощо. Олександр Кобзарев говорить, що Уряд планує завершити другий етап децентралізації до наступних виборів, що мають відбутися наступної осені, тож населені пункти мають погодитися на об'єднання зі Львова теж до осені наступного року.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!