Політична реклама

У Львові мікроавтобуси збиратимуть на утилізацію енергоощадні лампи

3098 1
У Львові встановили 80 контенерів для збору відпрацьованих батарейок. Аби забирати ці батарейки купили два автомобілі "Пежо" та переобладнали їх у пересувні пункти для збору відходів побутового електронного устаткування.

Як повідомила tvoemisto.tv головний спеціаліст відділу екології ЛМР Оксана Війтик, наступного року ці автомобілі збиратимуть відпрацьовані енергоощадні лампи, для збору яких не можна ставити контейнери, так як вони належать до першого класу небезпеки.

Наразі місця, де можна було б викинути відпрацьовані лампи, у Львові немає. За словами Оксани Війтик, для встановлення лінії з утилізації енергоощадних ламп вже оголосили міжнародний тендер. Мікроавтобуси збиратимуть лампи у визначених місцях, після того, як буде відомо, де їх утилізовуватимуть. Наразі мікроавтобуси просто забирають батарейки з контейнерів.

Також у Львові немає місце, де можна було б викинути відпрацьовану техніку, так як немає підприємства для її утилізації. Однак, за словами Оксани Війтик, місто не може вирішити цю проблему самостійно, оскільки така процедура не прописана на державному рівні.

Поки що львів’яни можуть здати на утилізацію тільки старі батарейки. Адреси, де розміщені спеціальні контейнери, можна знайти тут.

Довідка:

Батарейки містять важкі метали (цинк, марганець, кадмій, нікель, ртуть), які навіть у невеликих кількостях можуть завдати шкоди людині та довкіллю. Одна батарейка забруднює токсичними речовинами 400 л води або 20 кв. м ґрунту.


Читайте також:
12 Червня, 2014 12:23
Артур Доречі, утилізацією техніки електронної за певну суму займається деякі підприємства. У електроних довідниках є, колись доводилося шукати
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!