Політична реклама

Наступного року студенти-випускники отримуватимуть додаток європейського зразка

2009 0
З наступного року випускникам українських вищих навчальних закладів будуть вручати додаток до диплома європейського зразка.

4 вересня 2013 на засіданні Кабміну був схвалений документ Про внесення змін до постанови Кабінету міністрів України від 12 листопада 1997 р. № 1260, яким затверджено зразок додатка до диплома європейського зразка (Diploma Supplement).

Європейський додаток до диплому вводиться у вузах як частина виконання зобов'язань України в Болонському процесі.

Відзначається, що документ нового зразка стане обов'язковим додатком до всіх дипломів про вищу освіту і буде друкуватися українською та англійською мовами.

Diploma Supplement є одним з основних документів Europass - об'єднаної системи функціонування служби пошуку роботи і місця навчання в країнах Європи , а також єдиного стандарту супроводжуючих цей процес документів .
Чиновники повідомляють , що додаток включить розширену інформацію про отриману кваліфікацію та навчальні досягнення випускника вузу , потрібну для гарантії міжнародної зрозумілості та визнання отриманого випускником диплома про вищу освіту.

Додаток до диплома є обов'язковим документом у переважній більшості країн Болонського процесу і вручається разом з дипломом про вищу освіту. Значна частина країн без цього додатка взагалі не визнає дипломи про вищу освіту.

Джерело: Варіанти


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!