Політична реклама

Наступного року у продажі з'являться електрокари за $16 тис.

1737 0
Іспанська фірма Hiriko Driving Mobility розробила бюджетний електрокар Hiriko Citycar EV вартістю $ 16 тис. Особливістю новинки є не тільки те, що її поставили на конвеєр та випустять на ринок у 2013 році, а й те, що автівка може "складатись" при парковці.

Максимальна тривалість переїзду на одному заряді акумуляторів - 120 км, максимальна швидкість - 110 км/год. Салон Hiriko розрахований на двох людей.

В машині є чотири електродвигуни, по одному на кожне колесо. Завдяки тому, що колеса можуть повертатися на дев'яносто градусів, Hiriko здатна їздити боком, або по діагоналі.

"Складання" автомобіля реалізовано в незвичний спосіб. Кузов електрокара розділений на дві частини. Та, в якій сидять пасажири, може підніматись вертикально, а друга частина заїжджає під неї.

Передбачається, що автомобілі будуть купувати організації, а потім здавати їх в оренду за невелику плату. Це дозволить багатьом городянам відмовитися від особистого транспорту і зробити екологію міста кращою.

Джерело: ТСН


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!