Наступного року в Іграх Нескорених участь візьмуть четверо ветеранів із Львівщини

1499 0
Цьогоріч Ігри відбудуться онлайн через пандемію.
Фото: управління фізичної культури та спорту ЛОДА

Фото: управління фізичної культури та спорту ЛОДА

З-поміж 20 осіб, які увійшли до складу національної збірної України міжнародних спортивних змагань у паралімпійському стилі Ігри Нескорених, що відбудуться з 29 травня до 5 червня 2021 року, є четверо представників Львівщини. Про це Тvoemisto.tv розповів керівник управління фізичної культури та спорту Львівської ОДА Роман Хім’як.

Читайте також: Ветеран війни Віктор Легкодух із Львівщини здолав Лондонський марафон

Спортивні змагання Ігри Нескорених пройдуть у нідерландському місті Гаага.

«Минулого року з понад 200 кандидатів до складу національної збірної України обрали 20 осіб, серед них і 4 представники Львівщини», – каже Роман Хім’як.

За його словами, серед представників з Львівщини:

- Дмитро Афанасьєв (ветеран Національної Гвардії України) – стрільба з лука та пауерліфтинг.

- Ігор Галушка (ветеран НГУ) – веслування на тренажерах та плавання.

- Сергій Калитюк (ветеран ЗСУ) – стрільба з лука та велоспорт.

- Віктор Легкодух (ветеран ЗСУ) – веслування на тренажерах та велоспорт.

Відповідальним тренером за підготовку стрілків з лука у складі національної збірної України призначили львів’янина, срібного призера Ігор Нескорених-2017 в Торонто, голову ГО «Спортивна асоціація ветеранів війни «Незламний» Дмитра Сидорука.

За словами Романа Хім’яка, у спортивному тестуванні до національних змагань «Ігри Нескорених» у Львові, що відбулись 13 липня торік, взяли участь 55 осіб, з них 35 осіб жителі Львівської області. У Всеукраїнських «Іграх Нескорених» у Києві 14 вересня змагалося 45 представників Львівщини.

Як повідомляє Міністерство у справах ветеранів України, цьогоріч Ігри нескорених в Україні відбудуться онлайн. Реєстрація учасників триватиме з 12-го до 25 жовтня, а самі віртуальні змагання – із 31 жовтня до 22 листопада. Вони відбуватимуться за місцем проживання учасників, в час та день, які зручні учаснику.

Змагання проведуть у шести видах спорту: легка атлетика, паверліфтинг, стрільба з лука, плавання, веслування на тренажері, велоспорт.

Формат онлайн-змагань передбачає, що змагальна боротьба відбувається віртуально, кожен учасник самостійно обирає місце, де саме буде його виступ або підхід до снаряда.

6 грудня у прямому ефірі на соціальних платформах Invictus Games Team Ukraine у Facebook і YouTube офіційно оголосять результати і нагородять переможців у кожній дисципліні. Медалі розішлють усім учасниками змагань.

За повідомленням Міністерства у справах ветеранів України, цього року Ігри Нескорених мали відбутися 9-16 травня у Гаазі.Через пандемію коронавірусу змагання перенесли на 29 травня - 5 червня 2021 року.

Довідково:

Ігри Нескорених (Invictus Games) – це міжнародні спортивні змагання для військовослужбовців і ветеранів із обмеженими фізичними можливостями, отриманими під час виконання службових обов'язків. Участь у змаганнях беруть команди від країн-членів НАТО, а також стратегічні партнери Альянсу.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!