Політична реклама

Наступного року в Україні великих банків стане менше

1068 0
Національний банк змінив критерій фінансового розподілу всіх банків країни за групами, відтак, з 2013 року до групи найбільших банків входитимуть ті фінустанови, активи яких перевищують 20 млрд. грн.

Згідно з новими критеріями, наступного року група найбільших українських банків скоротиться з 17 до 15 банків. Зокрема, з групи найбільших у групу великих перейдуть Брокбізнесбанк та OTP Bank, - зазначає видання "Вголос", посилаючись на "ЛIГАБiзнесIнформ". 

Відповідне рішення регулятора затвердила Комісія з питань нагляду і регулювання діяльності банків.

Цим рішенням НБУ, також, затвердив розподіл усіх банків за групами. Згідно з ним Брокбізнесбанк та OTP Bank перейдуть у групу великих банків натомість Альфа-Банк з одинадцятого місця повернеться в десятку найбільших фінустанов, відтіснивши на 11 місце харківський Укрсиббанк.

Варто зауважити, що НБУ змінив критерії до розміру активів лише для найбільших банків країни, у інших групах змін не буде: великі банки повинні мати понад 5 млрд. грн. активів, середні – понад 3 млрд. грн., невеликі – менше 3 млрд. грн.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!