Наступного року в Україні запрацюють мобільні бригади з паліативної допомоги

2815 0
На допомогу паліативним хворим виділять 300 млн гривень із держбюджету-2020.

У 2020 році за програмою медичних гарантій паліативні хворі зможуть отримати допомогу мобільних бригад на дому. Про це під час години запитань до уряду повідомила міністерка охорони здоров'я Зоряна Скалецька, передає УНН.

Читайте також: Хочу, щоб вони стали дорослими. Як Наталія Ліпська будує у Львові «космічний корабель»

«В бюджеті наступного року закладено фінансування двох окремих видів паліативної допомоги – стаціонарної і мобільної на дому. Станом на сьогодні в Україні мобільні бригади є більш затребувані. Ще наступного року нами буде розглядатись можливість отримання знеболювальних препаратів», – говорить Зоряна Скалецька.

Знеболювальне паліативні хворі зможуть отримувати або за окремими програмами, або за програмою реімбурсації ліків.

Читайте також: Як працює перше у Львові відділення невідкладної допомоги. Фото

У держбюджеті на 2020 рік, повідомляє пресслужба МОЗ, на паліативну допомогу загалом закладено 300 млн грн із 72 млрд, передбачених на фінансування програми медичних гарантій. Загалом обсяг фінансування галузі охорони здоров'я наступного року становитиме 113 млрд грн.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!