Наступного року зарплата лікарів екстреної допомоги має зрости до 22 тисяч гривень

2252 0
МОЗ запропонувало, щоб тариф надання екстреної медичної допомоги становив 412 грн.
Фото: Юлія Огоновська

Фото: Юлія Огоновська

У Міністерстві охорони здоров'я у бюджеті на 2021 рік заклали підвищення зарплат лікарям екстреної медичної допомоги до 22 тис. гривень, а водіям – не менше 12 тисяч. Про це під час брифінгу сьогодні, 16 вересня, повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

Нині тариф надання екстреної медичної допомоги розраховують від кількості населення в регіоні. Наразі держава платить медикам 164 грн на людину.

Читайте також: «Не маємо права захворіти», – медик швидкої допомоги розповіла про виїзди на Covid-19

«Наприклад, у є Києві є близько 3 млн людей, і цю кількість множать на 164. Це і є сума, яку сплачують екстреній медичній допомозі. Вони йдуть на заробітні плати, пальне для машин, лікарські засоби тощо», – каже він.

Однак на наступний рік, за словами Степанова, МОЗ запропонувало, щоб тариф «був адекватним, повністю забезпечував працівників швидкої всіх необхідним» і становив 412 грн.

Додамо, що раніше він становив 116 грн, з липня його підняли до 164 грн.

«Ми врахували підвищення зарплат. Зарплата лікаря, за нашими розрахунками, повинна становити близько 21-22 тис. грн, водія – не менше 12 тис. грн. Крім того, в ці кошти заклали весь перелік ліків. Це – наше прагнення, те, що ми закладаємо в бюджеті», – додав міністр.

Читайте також: «Одягнути маску легше, ніж потім хворіти і переживати». Медсестра « швидкої» про пережитий Covid-19

Окрім цього, у 2021 році запроваджують індикатори якості роботи екстреної допомоги. Йдеться про час доїзду, маршрутизацію пацієнта. Зараз в Україні вчасно приїжджають до пацієнта тільки в 31% випадків. Наступного року, продовжує Степанов, розраховують на 60%, у 2022 – 75%, в 2023 – не менше 85%.

«У нас є план реформування екстреної медичної допомоги. Якщо індикатори якості не будуть виконуватися, то є відповідні понижуючі коефіцієнти», – зазнавчив він.

Нагадаємо, що в Україні реформують екстрену медичну допомогу та поділять виклики на чотири категорії. Що зміниться для львів’ян, читайте за посиланням.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!