Наступного року ЗНО складатимуть за «старим» правописом

2627 0
Нові норми у тести впровадять лише за п’ять років.
Фото: fobies

Фото: fobies

У ЗНО з української мови та літератури упродовж наступних п’яти років не будуть вводити правила з нового правопису, що набув чинності у червні. Про це повідомив директор Українського центру оцінювання якості освіти Валерій Бойко, передає Укрінформ.

«Упродовж найближчих п’яти років нові норми українського правопису, допоки нові норми правопису не стануть усталеною практикою в навчальних закладах середньої освіти, перевірятися в тесті з української мови та літератури не будуть. Тобто, не буде завдань, в яких перевірятиметься правильність написання проект – проєкт, кафедра – катедра, аудиторія – авдиторія тощо», – говорить Валерій Бойко.

Читайте також: Інститут мовознавства опублікував новий український правопис. Де завантажити

Втім, додає він, якщо випускник при виконанні завдання тесту у власних висловлюваннях послуговуватиметься новим правописом, це не буде вважатися помилкою.

Нагадаємо, за даними УЦОЯО, випускники шкіл Львівщини показали найкращий результат на ЗНО-2019 серед усіх областей України.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!