Наступного тижня МОЗ прогнозує пік нової хвилі коронавірусу – 60 тисяч хворих на добу

1750 0
Четвертий тиждень поспіль в нас фіксується зростання кількості новий випадків.
Фото: DEPOSITPHOTOS

Фото: DEPOSITPHOTOS

У найближчі тижні Міністерство охорони здоров’я прогнозує в Україні 60 тисяч підтверджених хворих на коронавірус за добу. Попередній рекордний показник захворюваності був минулого тижня, 3 лютого, і становив майже 44 тисячі. Про це під час брифінгу сьогодні, 7 лютого, повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

«Четвертий тиждень поспіль в нас фіксується зростання кількості новий випадків… Приріст за поточні 7 днів ставить 44%, тобто це перший тиждень з чотирьох останніх, коли кількість випадків не подвоїлась. Враховуючи досвід інших країн, де від часу зростання до піку проходить місяць, то наступного тижня ми очікуємо зростання до 60 тисяч випадків на добу, а вже з 7-го тижня 2022 року захворюваність буде спадати», – каже він.

Читайте також: Питання дня. Чому після Сovid-19 часто виникає головний біль і як його позбутись

Так, наприкінці лютого, за даними МОЗ, ситуація з коронавірусом в Україні почне стабілізуватися, а кількість випадків – знижуватися.

Нагадаємо, що в Україні за 6 лютого зафіксували 23 378 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби Covid-19, з них 2 242 дітей і 394 медпрацівників.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!