Наступного тижня Польща планує розпочати вакцинацію від коронавірусу

1245 0
Вакцинація у Польщі може розпочатися 27 чи 28 грудня
фото: соцмережі

фото: соцмережі

Наприкінці наступного тижня Польща планує розпочати вакцинацію від коронавірусу. Про це заявив головний радник прем’єр-міністра країни з питань Covid-19 Анджей Горбан, інформує Polsatnews.pl.

Читайте також: У Британії посилюють карантин на Різдво через новий штам коронавірусу

Він повідомив, що першу партію вакцини використають для щеплення лікарів та медсестер. Посадовець сподівається, що поляки не відмовиться від вакцинації, адже за опитуваннями, які проводили у країні, лиш 50% населення готові щепитись від Covid-19. Анджей Горбан зазначив, що потрібно переконати якомога більше населення, що щеплення – це безпечно і життєво необхідно.

Уповноважений уряду Польщі з питань реалізації Національної програми щеплення Міхал Дворчик заявив про підписання з пожежними службами домовленості про те, що у невеликих населених пунктах рятувальники довозитимуть людей до пунктів щеплення. Вакцинація у Польщі може розпочатися 27 чи 28 грудня, все залежатиме від термінів постачання вакцини.

Польща замовила 62 млн доз вакцини у шести виробників на загальну суму близько 2,4 млрд злотих (понад 500 млн євро).

Читайте також: У МОЗІ оприлюднили план вакцинації українців

Нагадаємо, за даними Bloomberg, Україна, згідно підписаних контрактів, має можливість отримати вакцину для імунізації 2,1 млн людей, що складає 5% від усього населення. Разом з вакцинами від COVAX це дозволить загалом вакцинувати лише 6 млн громадян. Для прикладу, Канада має підписаних контрактів на 154 млн населення, що в 4 рази перевищує необхідну кількість для імунізації всього населення.

The Economist вважає, що Україна входить в групу країн де люди отримають широкий доступ до вакцин останніми – у проміжку з квітня 2022 року до кінця 2023 року. Тобто, саме тоді ці вакцини надійдуть у вільний продаж для населення.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!