Наступного тижня в будинках Львова розпочнуть перевіряти системи газопостачання

3444 0
Від сьогодні ж починають перевіряти технічний стан будинків.
Фото: Forbes Україна

Фото: Forbes Україна

У Львові перевірять системи газопостачання будинків. Відповідне доручення дав у середу, 28 серпня, міський голова Андрій Садовий після обвалу чотириповерхівки в Дрогобичі, унаслідок чого загинули восьмеро людей. А сьогодні, 30 серпня, під час виконкому ЛМР він доручив комунальним службам із залученням ДСНС та інших фахівців перевірити технічний стан житлових будинків.

Як повідомив у коментарі Tvoemisto.tv начальник управління житлового господарства Владислав Іванов, систему газопостачання перевірятимуть уже з наступного тижня.

«Хто саме цим буде займатися, наразі не відомо. Зараз опрацьовуємо цю інформацію. Натомість від сьогодні починається перевірка житлового фонду: аналізуватимуть технічну справність будинків, чи є такі, які перебувають в критичному стані, приміром, і потребують негайного ремонту. Цим будуть займатися районні адміністрації», – каже він.

Читайте також: Трагедія в Дрогобичі нагадала, що «Дяля Коля – не експерт»

Нагадаємо, що у ніч з 27 на 28 серпня перед третьою ночі у чотирьохповерховому житловому будинку в Дрогобичі, що на Львівщині, обвалився під'їзд з першого по четвертий поверх.

Спочатку рятувальники інформували, що причиною обвалу був вибух газу. Натомість, як повідомили на сторінці «Львівгаз» на Фейсбуку, їхні спеціалісти провели обстеження підземних газопроводів, підвалів, під’їздів, контрольних трубок та всіх інших підземних інженерних комунікацій в радіусі 50 м на загазованість навколо будинку. Витоків природного газу не виявили.

Загалом у під'їзді на момент обвалу будинку перебували 15 людей, з яких 8 загинули.

Ольга Коваль



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!