У Львові скликають робочу групу, щоб розібратися із електросамокатами

13678 0
Начальник управління транспорту ЛМР каже, що «доцільність створення робочої групи назріла лише зараз».

Сьогодні Tvoemito.tv провело публічну дискусію про правила користування легким електротранспортом у місті. Наступного тижня, 3 червня, у місті скликають нараду, щоб врегулювати проблемні моменти з новим видом транспорту.

Читайте також: У центрі Львова 20-річний юнак на електросамокаті збив літню жінку

«У нас вже було кілька зустрічей, де говорили про проблематику та план дій. Впродовж наступного тижня створимо робочу групу», – зазначив під час дискусії начальник управління транспорту Львівської міської ради Орест Олеськів.

За його словами, місто вже заручилося підтримкою компаній, які зголосилися залучити іноземних експертів, які працювали у німецьких містах і регулювали рух електросамокатів.

Один з учасників дискусії, представник компанії електросамокатів «Ківі» у Львові Володимир Лиховид сказав, що восени минулого року вони зверталися у Львівську міську раду з проханням врегулювати питання користування електросамокатами, однак жодних реакцій не було.

«Робочу групу досі не створили, оскільки потреба зросла лише зараз, і стало зрозуміло, які нагальні проблеми є у Львові. З’явився тиск громадськості, депутатів та поліції у потребі розв’язання проблемних моментів», – зазначив Орест Олеськів. 

Член депутатської комісії транспорту ЛМР Ігор Зінкевич домовився з Орестом Олеськівим про зустріч робочої групи 3 червня о 16:00 для того, щоб обговорити проблемні моменти із правилами користування електросамокатами у місті. 

Читайте також: З проблеми – у благо, або про електросамокати і усвідомленість 

Нагадаємо, що поки немає врегульованих законодавством правил користування легким електротранспортом. Поки що користувачам такого транспорту радять використовувати інфраструктуру велодоріжок і не виїжджати на тротуари. Якщо ж спеціально відведених місць для велосипедів немає, то потрібно користуватися краєм проїжджої частини. 

Софія Шавранська


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!