Наступного тижня у Львові почне працювати Музей науки та інновацій

3460 0
Tvoemisto.tv транслюватиме наживо відкриття інтерактивного простору.
Фото: Tech StartUp School

Фото: Tech StartUp School

У вівторок, 5 квітня, о 12:00 почне працювати Музей науки та інновацій у Львові. Його експозиція буде складатися з понад 70 інтерактивних експонатів, що включатимуть зони фізики, оптики та дзеркал, математики, людини, великих винаходів, інновацій, випробовування власних сил. Tvoemisto.tv транслюватиме відкриття простору наживо на своїх ресурсах у Фейсбуку і на Ютюб-каналі.

Для реалізації проєкту Національний університет «Львівська політехніка» виділив окремі виставкові зали на вул. Січових Стрільців, 7 площею 1980,0 кв. м та інші приміщення для формування інфраструктури Музею, а його відкриття стало можливим після переміщення частини експонатів першого державного Музею науки МАН з Києва (41 експонат) та приватного Музею цікавої науки з Одеси (12 експонатів), а також колекції власних експонатів Tech Startup School Львівської політехніки (19 експонатів).

Читайте також: У Львові з'явиться перший на заході України музей науки

Музей науки та інновацій – інтерактивний, дитячий простір, що допоможе розкрити потенціал дитини. Його діяльність під час війни буде зосереджена на розвантаженні думок дітей та молоді, що прибули  із територій, де ведуть активні воєнні дії. Вони зможуть провести свій час, відвідуючи нанолекції, майстер-класи тощо.

Він дасть можливість втілити ідеї, розробити проєкти, а також запропонує місця для експериментів та поштовху до розкриття себе. Ігрові та інтерактивні виставки Музею будуть зосереджені на популяризації технологій, науці та інноваціях. Відвідувачам різного віку пропонують також освітні програми. Принцип музею – «знання через досвід». Вони можуть експериментувати з експонатами, спеціально створеними для цього.

Додамо, що консультаційно-інформаційний супровід усіх пов’язаних із відкриттям у Львові такою музею надавали експерти Малої академії наук України. За кордоном Музеї науки працюють уже понад 30 років та об’єднують найкращий науково-педагогічний досвід, культивують нові освітні стандарти.

Читайте також: Стало відомо, де у Львові відкриють America House

Нагадаємо, кожен може підтримати цей проект музею за посиланнямКошти будуть використані на завершення ремонтних робіт та закупівлю інтерактивних експонатів за напрямками: біо- та сучасні технології, фізика, IT, а також створення науково – дослідних лабораторій, для взаємодії та спільної праці дитини та дорослого.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!