Наступного тижня у Львові відбудеться концерт «POETY. Діалог поколінь»

1033 0
Соломія Чубай презентує нові пісні на вірші поетів-ювілярів Івана Франка, Лесі Українки, Миколи Вінграновського, Чайки Дніпрової, Павла Тичини.
Фото: НСПУ

Фото: НСПУ

Наступного тижня, 8 жовтня, у Львові відбудеться концерт «POETY. Діалог поколінь» за участі Соломії Чубай, яка презентує свої нові пісні на вірші поетів-ювілярів Івана Франка, Лесі Українки, Миколи Вінграновського, Чайки Дніпрової, Юрія Клена, Павла Тичини, Олександра Ірванця, Юрка Покальчука, а також Грицька Чубая. Захід пройде в Ennio Event Square на Джерельній, 22 о 19:30 год.

Читайте також: У Львові говорили про Франка по-новому. Відео із проєкту «POETY. Діалог поколінь»

Гратимуть з Соломією музиканти Ігор Гнидин (барабани), Олександр Главацький (гітара), Том Луголообі (клавіші), Андрій Кохан (бас-гітара) та симфонічний оркестр «INSO-Lviv» в супроводі відео-арту з фільмів за участі Івана Миколайчука та Богдана Ступки від художника Олексія Хорошка.

Проєкт «POETY. Діалог поколінь», ідейною натхненницею та головною виконавицею якого є українська музикантка Соломія Чубай, присвячений власне тому, щоб розкрити постаті класиків української поезії по-новому. У 2021 році свої ювілеї святкували б, серед інших, Юрій Клен, Дніпрова Чайка, Іван Франко, Микола Вінграновський, Леся Українка та Павло Тичина, до них доєднується також батько Соломії, як символічний об’єднуючий елемент – Грицько Чубай. 

«Ми знімаємо з поетів вишиті рушнички, ми розповідаємо про те, що вони, як і ми, жили, сміялись, дружили та, головне, любили. І це дуже важливо – показати, що поети були такими самими як ми», – говорить Соломія Чубай.

Проєкт реалізується за підтримки Українського Культурного Фонду. Квитки на концерт можна отримати тут.

Партнерська публікація



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!